Spring naar content

Nieuws

Hier vind je nieuws over meldkamer Zeeland/West-Brabant

Nieuwe meldkamer Zeeland – Midden- en West-Brabant in werking

Vanaf 9 juni is de nieuwe meldkamer Zeeland – Midden- en West - Brabant operationeel in Bergen op Zoom. De verhuizing van de meldkamers in Middelburg en Tilburg is veel méér dan alleen een verandering van pand. Vanaf nu maakt de nieuwe meldkamer deel uit van een groter geheel.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2020/juni/nieuwe-meldkamer-zeeland---midden--en-west-brabant-in-werking.html

Handen uit de mouwen voor de nieuwe meldkamer

Leon Goossens (Beheer Tilburg) en Simon de Leeuw (Beheer Middelburg) zullen vanaf nu in Bergen op Zoom kwartier gaan maken. Waar nu nog 20 lege rekken staan in de server-ruimte moet het straks gonzen van activiteit. Met slechts één gezamenlijk doel: een goed draaiend ICT-systeem opleveren waarmee 250 centralisten 24/7 hulpdiensten aan kunnen sturen zodat de 1,5 miljoen inwoners in onze regio zo snel mogelijk hulp krijgen in geval van nood.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2019/november/handen-uit-de-mouwen-voor-de-meldkamer.html

De nieuwe meldkamer Zeeland en Midden - en West-Brabant staat!

In april 2018 werd in Bergen op Zoom de eerste paal in de grond geslagen. Nu is de zandvlakte veranderd in een modern gebouw dat onder andere de gemeenschappelijke meldkamer van Zeeland en Midden- en West-Brabant zal huisvesten.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2019/november/nieuwe-meldkamer-zeeland-en-midden-en-west-brabant-staat.html

Eerste paal toekomstbestendig nieuw politiebureau en meldkamer geslagen

De politie bouwt een nieuw politiekantoor aan de Zuid-Oostsingel in Bergen op Zoom. Maandag 9 april bereikte de bouw in bijzijn van lid korpsleiding Leonard Kok, burgemeester Petter, burgemeester Niederer en burgemeester Lonink een eerste mijlpaal.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2018/april/eerste-paal-toekomstbestendig-nieuw-politiebureau-en-meldkamer-geslagen.html

Nieuwbouw Meldkamer Zeeland-West-Brabant van start

Na alle voorbereidingen, formuleren van eisen en wensen, ontwerpen, aanvragen van vergunningen, aannemersselectie, etc. start in het nieuwe jaar daadwerkelijk de bouw van het politiekantoor in Bergen op Zoom, waar ook de meldkamer wordt gehuisvest. Op 8 januari 2018 gaat de spreekwoordelijke eerste schop in de grond.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2017/december/nieuwbouw-meldkamer-zeeland-west-brabant-van-start.html

Impressie nieuwe meldkamer Zeeland-West-Brabant

De nieuwe meldkamer in Bergen op Zoom, die in het eerste kwartaal van 2020 operationeel moet zijn, krijgt op papier steeds meer vorm.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2017/februari/impressie-nieuwe-meldkamer-bergen-op-zoom.html

Samenwerkingsovereenkomsten Meldkamer Bergen op Zoom ondertekend

Dinsdag 30 augustus zijn de ontwikkel- en gebruiksovereenkomsten van de nieuw te bouwen gemeenschappelijke meldkamer in Bergen op Zoom ondertekend door Gerrit den Uyl, waarnemend directeur Politiedienstencentrum van de politie en Peter Noordanus en Jan Lonink als voorzitters van de Veiligheidsregio’s Midden – en West-Brabant en Zeeland. Deze ondertekening gebeurde in het bijzijn van mevrouw Astrid Raaphorst, programma directeur van het Ministerie van Veiligheid & Justitie met de aandachtsgebieden Meldkamer, C2000 en 112. https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2016/augustus/samenwerkingsovereenkomsten-meldkamer-bergen-op-zoom-ondertekend.html

Samenwerking meldkamers Zeeland en Midden- en West Brabant succesvol!

Na stroomuitval in januari van dit jaar in de wijk waar ook de meldkamer Zeeland is gevestigd, bleek dat na het opstarten van de noodstroom een aantal systemen in de meldkamer niet direct volledig wilden opstarten. Om het benodigde onderhoud uit te voeren en de systemen weer optimaal te laten werken, was het nodig om de meldkamer af te schakelen van het energienetwerk. Na een intensieve voorbereiding is op zondag 20 september de meldkamer Zeeland voor een dag verhuisd naar de meldkamer in Midden- en West-Brabant. De medewerkers hebben die dag gewerkt vanuit Tilburg.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2015/oktober/samenwerking-meldkamers-zeeland-en-midden--en-west-brabant.html