Spring naar content

Impressie nieuwe meldkamer Zeeland-West-Brabant

Laatste update:

De nieuwe meldkamer in Bergen op Zoom, die in het eerste kwartaal van 2020 operationeel moet zijn, krijgt op papier steeds meer vorm.

Het Voorlopig Ontwerp is in een eindfase. Input hiervoor waren de programma’s van eisen die samen met onder andere klankbordgroepen en management van beide huidige meldkamers opgesteld zijn. Momenteel worden de laatste opmerkingen in de tekeningen verwerkt.

publieksentree impressie Bergen op Zoom

De medewerkers hebben een impressie van de architect gekregen, waarvan dit beeld van de publieksentree er één is. Dit geeft een goed beeld wat bouwteam en architect voor ogen hebben. Het gebouw wordt zeer flexibel en (bijna) energieneutraal ontwikkeld. Toekomstige gebruikers wordt gevraagd om te helpen met de keuze voor kleur en materiaal van de aankleding. Bij de meldkamers in Tilburg en Middelburg liggen ‘moodboards’ met daarop de kleuren en voorgestelde materialen. Betrokkenen kunnen hun reactie geven.

Meldkamer en RCC

De nieuwe meldkamer wordt onderdeel van een nieuw politiepand in de spoorzone nabij NS-station Bergen op Zoom. Het nieuwe pand biedt tevens huisvesting aan het districtskantoor De Markiezaten, het teambureau Bergen op Zoom en het Regionale Service Centrum (RSC). In deze meldkamer wordt tevens het Regionale Coördinatie Centrum (RCC) Midden- en West Brabant ondergebracht. Het RCC Zeeland blijft in Middelburg.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail