Spring naar content

Samenwerken aan de meldkamer van de toekomst

Om nu en in de toekomst burgers in nood sneller en efficiƫnter te helpen en de hulpdiensten beter te faciliteren bij de hulpverlening en bestrijding van crisis en rampen moeten de meldkamers toekomstbestendig en goed voorbereid op hun taken zijn. Daarom organiseren we de meldkamers anders.

Politie, brandweer, ambulancezorg en Koninklijke Marechaussee (KMar) krijgen tien meldkamers die virtueel genetwerkt samenwerken volgens een gestandaardiseerde werkwijze, zoveel mogelijk geprotocolleerd en multidisciplinair. Dit netwerk van meldkamers draagt eraan bij om nu en in de toekomst burgers in nood sneller en efficiƫnter te helpen en de ambulancezorg, brandweer, marechaussee en politie beter te faciliteren bij hulpverlening en bij bestrijding van crisis en rampen. De Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) beheert dit netwerk.

Over LMS

LMS organiseert, met en voor de hulpdiensten een landelijk beheerd, 24/7 bereik- en beschikbaar netwerk van tien operationeel en technisch met elkaar verbonden meldkamers waarop de brandweer, politie, ambulance en Koninklijke Marechaussee hun meldkamerfuncties (gezamenlijk) kunnen uitoefenen. Een sterk netwerk dat, nu en straks, berekend is op haar taak. Medio 2025 moet het netwerk van meldkamers er zijn.

Lees hier meer over de regionale meldkamers , de samenwerkingspartners en de aansturing en overlegorganen.

 

klmo panorama