Nieuws | Alle nieuwsberichten | landelijkemeldkamer.org https://www.k-lmo.nl/rss.xml Alle nieuwsberichten van LMO. nl Thu, 09 Apr 2020 04:40:14 GMT 2020-04-09T04:40:14Z nl Redding uit drijfzand dankzij locatiebepaling AML https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/maart/redding-uit-drijfzand-dankzij-locatiebepaling-aml.html Als elke seconde telt, is snelle en nauwkeurige locatie-informatie van levensbelang. Dankzij de techniek Advanced Mobile Location (AML) kon de locatie van twee wandelaars in nood snel bepaald worden en werden zij gered uit hun benarde situatie. nieuwsdocument Wed, 11 Mar 2020 14:16:00 GMT https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/maart/redding-uit-drijfzand-dankzij-locatiebepaling-aml.html 2020-03-11T14:16:00Z Begin 2019 werd de techniek Advanced Mobile Location (AML) beschikbaar voor Android telefoons en later dat jaar ook voor iPhone gebruikers. Met deze techniek worden locatiegegevens verstuurd naar de meldkamer wanneer je 112 belt. De centralist kan dan sneller de juiste hulp sturen naar de juiste plek. Dat kan een groot verschil maken als iemand in nood niet duidelijk kan maken waar hij zich bevindt. Zoals tijdens een mooie wandeling op een van de Waddeneilanden.

De twee personen waren afgelopen week aan de wandel op Texel. Onverwachts kwamen zij vast te zitten in het drijfzand. Op eigen kracht kwamen ze er niet meer uit. Een omstander kwam de mensen tegen en belde 112. De eerste vraag van de centralist in de meldkamer is dan: “Wat is je locatie?” Het enige wat de melder zag was zand en water. Voor de hulpverleners lastig om te vinden. Dankzij AML kon de centralist op een digitale kaart exact zien waar de melder was. Dit maakte het een stuk makkelijker om bij het slachtoffer te komen. De politie van Texel ging met een 4x4 voertuig op pad door het modderige gebied om de wandelaars te helpen en bevrijdde hen uit het drijfzand.

AML Texel reddingAML 2

Bron: Instagram politie_ocnh 

 

 

 

]]>
Locatiebepaling 112-meldingen nu ook via Tolkcontact-app https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/maart/locatiebepaling-112-meldingen-nu-ook-via-tolkcontact-app.html Mensen met een communicatieve beperking kunnen 112 bereiken met via de Tolkcontact-app. Vanaf deze week is er een nieuwe versie beschikbaar, waardoor ook de locatie van de beller wordt verzonden naar de 112-centrale. nieuwsdocument Thu, 05 Mar 2020 13:51:00 GMT https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/maart/locatiebepaling-112-meldingen-nu-ook-via-tolkcontact-app.html 2020-03-05T13:51:00Z Als via de nieuwe Tolkcontact-app (voorheen Signcall) contact wordt opgenomen met 112, wordt de locatie verzonden naar de 112-centrale. Met goede locatiegegevens kan de centralist snel de juiste hulp naar de juiste plek sturen.

Snel en nauwkeurig
Tolkcontact is op dit moment de enige aanbieder van deze software. Met de Tolkcontactsoftware kunnen mensen met een communicatieve beperking met 112 communiceren via real-time-text tekst of met tussenkomst van een tolk. De 112-centrale kreeg tot nu toe geen nauwkeurige locatie-informatie van deze oproepen. Ook Advanced Mobile Location, een functionaliteit op mobiele telefoons waarmee locatiegegevens aan de meldkamer worden verzonden, werkt niet bij dergelijk meldingen. Dat komt doordat de oproep via internet verloopt. In een noodsituatie telt elke seconde. Snelle, nauwkeurige en betrouwbare locatiebepaling van het incident is daarbij cruciaal. Met de nieuwe versie is dat gerealiseerd.

TCA
Juiste hulp naar juiste plek
De Europese Commissie heeft Nederland in 2019 het signaal gegeven dat ook voor deze oproepen locatie-informatie beschikbaar moet zijn. De Landelijke Meldkamer Samenwerking heeft dit signaal opgepakt. Medewerkers van het Meldkamer Diensten Centrum hebben in goede samenwerking met de aanbieder van de Tolkcontact software (Berengroep), de leverancier van de software in de 112centrale (nWise) en de leverancier van het 112-platform (KPN) nieuwe software ontwikkeld en getest. Vanaf deze week is de nieuwe versie van de Tolkcontactsoftware beschikbaar gesteld voor mensen met een communicatieve beperking.

Gratis
De nieuwe Tolkcontact-app is te downloaden via de AppStore en de Play Store. Op de site van Tolkcontact vind je meer informatie voor gebruikers.

Infographic locatiebepaling meldkamers
Om de (ontvangst van) locatiegegevens op de meldkamer te verbeteren, zijn meerdere manieren beschikbaar of in ontwikkeling om de locatie van een melder te bepalen. Bekijk het overzicht in de infographic locatiebepaling meldkamers.

 

]]>
Odyssey Hackathon verzet naar juni 2020 https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/maart/odyssey-hackathon-verzet-naar-juni-2020.html De Odyssey Hackathon 2020 die was gepland van 3 t/m 5 april is verplaatst naar 19 t/m 21 juni 2020. nieuwsdocument Tue, 03 Mar 2020 09:46:00 GMT https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/maart/odyssey-hackathon-verzet-naar-juni-2020.html 2020-03-03T09:46:00Z De Odyssey Hackathon 2020 is een evenement met 2000 deelnemers uit 50 landen die gedurende drie dagen intensief samenwerken op één besloten locatie. In het kader van voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is besloten het evenement te verplaatsen. Het besluit om het evenement te verzetten, is zeer weloverwogen genomen. Het verzetten van de Odyssey Hackathon 2020 is bedoeld om alle teams, partners en stakeholders de best mogelijke resultaten te bieden voor alle challenges, en een hoogwaardige en indrukwekkende evenement-ervaring in juni. 

LMS levert hieraan een bijdrage in de vorm van een challenge vanwege het besef dat veiligheid – en het creëren ervan – niet alleen meer een taak van de overheid is. De gehele samenleving heeft hier een rol in maar deze rol wordt maar minimaal benut. Het doel is om iedere burger in staat te stellen om een rol te spelen bij acute hulpverlening op basis van wat iemand kan, weet en heeft.

Meer informatie over dit besluit en de vervolgstappen vind je op de Odysseysite

]]>
Kennismakingsbijeenkomst Hackathon https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/februari/kennismakingsbijeenkomst-hackathon.html Op 3 t/m 5 april 2020 organiseert Odyssey de grootste (blockchain) hackathon ter wereld in Groningen. Een van challenges is afkomstig van de LMS en gaat over hoe je het hulpverleningsproces veilig kunt organiseren met de inwoners zelf. Op 4 en 5 februari vond, in de Hogeschool van Den Haag een kennisbijeenkomst plaats. nieuwsdocument Mon, 24 Feb 2020 07:59:00 GMT https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/februari/kennismakingsbijeenkomst-hackathon.html 2020-02-24T07:59:00Z

Tijdens deze twee dagen hebben mensen met interesse voor de hackathon meer kunnen leren over de challenges. Studenten, starters en andere geïnteresseerden vulden het Auditorium van de Hogeschool. Daarnaast was er de mogelijkheid voor partners vanuit de overheid, non-profit organisaties en het bedrijfsleven om elkaar op te zoeken en de samenwerking op de vraagstukken te verbeteren.

Vanuit de LMS waren Sander Koot (Innovatie) aanwezig en Jeroen Lemereis als vertegenwoordiger van de discipline Politie. Na een korte pitch waarbij Sander de kern van het probleem toelichtte die de challenge ‘Inclusive Safety Communities’ adresseert was er ruimte voor vragen uit de zaal. Een multidisciplinair panel met vertegenwoordigers uit de hulpverlening en het meldkamerveld gaf onder andere antwoord op de vragen: “Hoe verloopt het huidige 112 proces?” en “Wat moet de aard van de oplossing zijn binnen de challenge?”

“Het was een mooie bijeenkomst. Het maakt me nieuwsgierig naar de ideeën die de geselecteerde teams zullen meebrengen in de challenge. De hackathon is een kans om ons binnen het meldkamerveld te laten inspireren,” aldus Jeroen Lemereis.  Sander geeft aan tevreden te zijn als de geselecteerde teams de goede dingen doen. “Iets waar we vanuit LMS iets mee kunnen. We bieden ook aan dat het winnende team wordt ondersteund vanuit de LMS om hun idee verder uit te werken en een pilot te draaien binnen de meldkameromgeving.”

Meer informatie

Wil je meer weten over de hackathon? Je kunt eventuele vragen stellen via de communitypage van Odyssey en meer informatie vinden over de challenge op de website. De inschrijving is helaas gesloten.

 

]]>
Vernieuwd communicatienetwerk C2000 voor hulpverleners in werking getreden https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/januari/vernieuwd-communicatienetwerk-c2000-voor-hulpverleners-in-werking-getreden.html Vannacht is de migratie van het huidige naar het nieuwe communicatienetwerk C2000 succesvol verlopen. Het netwerk is vernieuwd om een goede mobiele communicatie tussen noodhulpdiensten goed te kunnen blijven faciliteren en hun veiligheid te garanderen. De migratie is de afgelopen maanden onder regie van het ministerie van Justitie en Veiligheid zorgvuldig voorbereid door de politie, de ambulancezorg, brandweer en gebruikers van het ministerie van Defensie. nieuwsdocument Tue, 28 Jan 2020 09:30:00 GMT https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/januari/vernieuwd-communicatienetwerk-c2000-voor-hulpverleners-in-werking-getreden.html 2020-01-28T09:30:00Z Meer dan 80.000 hulpverleners communiceren 7 dagen per week, 24 uur per dag, via C2000 met de meldkamer en met elkaar. Zij gebruiken het gesloten systeem tijdens het dagelijks werk, maar ook bij grote incidenten en rampen. Tijdens de migratie in de nacht van 27 op 28 januari is het huidige spraaknetwerk van C2000 enkele uren op stand-by gezet. Tegelijkertijd werd het vernieuwde netwerk ingeschakeld. Hierdoor hadden porto- en mobilofoons conform planning gedurende enkele uren geen bereik. Noodhulpdiensten hebben daarom via alternatieve procedures en communicatiemiddelen, zoals de mobiele telefoon, hun werk gedaan. Zo kon het werk van de hulpverleners door gaan en merkten inwoners niets van de migratie. Ook bleef het alarmnummer 112 gewoon bereikbaar. Direct na de migratie was er weer landelijke dekking, nu op vernieuwde C2000 communicatienetwerk.

Hulpverleners blijven gebruik maken van hun bestaande portofoons en mobilofoons. Het nieuwe netwerk is net als het oude netwerk gebaseerd op de internationale TETRA-standaard. Zoals bij elk nieuw systeem is het in de eerste periode wennen voor gebruikers en beheerders. De komende periode wordt het functioneren van vernieuwde spraaknetwerk daarom intensief gemonitord. En wordt extra ondersteuning geboden om eventuele aanloopproblemen te verhelpen.

De minister van JenV heeft de Tweede Kamer per brief geinformeerd over de geslaagde migratie.

Meer informatie
Wil je meer weten over de migratie en het nieuwe C2000 systeem, bekijk de animatie over de migratie online.
 

 

]]>
Hackathon deelnemers gezocht! https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/januari/hackaton-deelnemers-gezocht.html Op 3 t/m 5 april 2020 organiseert Odyssey de grootste (blockchain) hackathon ter wereld in Groningen. Een van challenges is afkomstig van de LMS en gaat over hoe je het hulpverleningsproces veilig kunt organiseren met de inwoners zelf. nieuwsdocument Fri, 10 Jan 2020 13:53:00 GMT https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/januari/hackaton-deelnemers-gezocht.html 2020-01-10T13:53:00Z De Nationale Politie en het Instituut Fysieke Veiligheid organiseren samen de challenge ‘Inclusive Safety Communities’. LMS levert hieraan een bijdrage in de vorm van een challenge vanwege het besef dat veiligheid – en het creëren ervan – niet alleen meer een taak van de overheid is. De gehele samenleving heeft hier een rol in maar deze rol wordt maar minimaal benut. Ons doel is om iedere burger in staat te stellen om een rol te spelen bij acute hulpverlening op basis van wat iemand kan, weet en heeft.

Tijdens deze challenge gaan we ontdekken in welke mate je het hulpverleningsproces kan decentraliseren, hoe je veilig en vertrouwd data kan delen met stakeholders en vooral; hoe je de beste hulpverlening kan organiseren met professionals en vrijwillige hulpverleners wanneer iedere seconde telt!

Inschrijven
De inschrijving voor deelname aan de hackaton start op 20 januari 2020. Wie interesse heeft, kan eventuele vragen stellen via de communitypage van Odyssey. Of kom langs tijdens een kennismakingsbijeenkomst op 4 en 5 februari in Den Haag. Kijk voor meer informatie over de challenge op de website van Odyssey

hackathon

]]>
Politie krijgt nieuwe taak in beheer meldkamers https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/januari/politie-krijgt-nieuwe-taak-in-beheer-meldkamers.html De Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) wordt een nieuw, zelfstandig onderdeel binnen de politie en beheert vanaf 1 januari 2020 voor alle hulpdiensten de meldkamers. Zij moet zorgen voor een netwerk van tien operationeel en technisch geschakelde meldkamers met één beheer. In deze meldkamers blijft elke hulpdienst verantwoordelijk voor de uitvoering van de eigen taak. Jan van Loosbroek is per 1 januari benoemd als directeur van de LMS, gedurende de Bouwfase. nieuwsdocument Mon, 06 Jan 2020 15:08:00 GMT https://www.k-lmo.nl/nieuws/2020/januari/politie-krijgt-nieuwe-taak-in-beheer-meldkamers.html 2020-01-06T15:08:00Z In de meldkamers werken politie, brandweer, ambulancezorg en Koninklijke Marechaussee nauw samen om burgers in nood te helpen en hulpverleners op straat te ondersteunen bij de hulpverlening. Vanaf 1 januari moet de LMS er namens en met de vier hulpdiensten voor zorgen dat de meldkamers altijd beschikbaar en bereikbaar blijven. De vier hulpdiensten en de meldkamers bepalen samen onder meer het beleid en beheer waarbinnen de LMS haar taken uitvoert.

Overdracht beheer
De veiligheidsregio’s dragen gebouwen, contracten en materiaal over aan de nieuwe organisatie LMS. Ook treden 80 lokaal beheerders en ondersteuners in dienst bij de LMS in het kader van de overdracht van beheer. Voor elke meldkamer is hiervoor een overdrachtsdossier opgesteld en ook ondertekend. Op 20 december j.l. bevestigde Jan van Loosbroek de overdracht door de 16 overdrachtsdossiers als ontvangende partij te ondertekenen. Liesbeth Huyzer, referent in de korpsleiding voor LMS, zegt daarover: “Het is een volgende toch wel spannende stap in de ontwikkeling van meldkamers. Vanaf 1 januari 2020 is de politie echt verantwoordelijk voor het beheer van meldkamers. Dat is geen klein ding, meldkamers moeten immers 24/7 goed functioneren”. 

Zelfstandig onderdeel
De LMS is met ingang van 1 januari 2020 een eigenstandig onderdeel van de politie, met een eigen sturing en budget en met medewerkers, maar zonder formatie of inrichting. De definitieve inrichting en reorganisatie volgt later. Eerst is sprake van een bouwfase. Rob den Besten van de Centrale Ondernemingsraad van de politie beschrijft het als volgt. “Als COR zijn we goed betrokken bij de besluiten rond de LMS. Wij zien de meerwaarde van deze taak voor de politie vanuit haar operationele belang. Wij bevorderen dat de medezeggenschap voor de LMS transparant en goed geborgd is. Onder andere door medewerkersparticipatie in een bijzondere commissie voor de LMS”.

Bouwfase
Om te komen tot één beheer voor meldkamers is ontwikkeltijd afgesproken, de Bouwfase. Deze duurt tot 1 januari 2023. Dan is er een inrichting voor LMS bekend en is de reorganisatie afgerond. In de Bouwfase werken collega’s van de LMS en van het Politie Diensten Centrum (PDC) samen om met het meldkamerveld te ontdekken wat nodig is in het beheer van het stelsel van meldkamers. Gerrit den Uyl geeft aan: “Parallel aan PDC Next Level werken we samen met LMS om te ervaren wat het meldkamerveld nodig heeft. Het meldkamerveld waarin elke seconde telt, vraagt bijzondere aandacht.”

Directeur
Jan van Loosbroek is al sinds 2001 betrokken bij de ontwikkelingen in meldkamers. Eerst als leidinggevende van de Dienst Operationele Samenwerking (DOS/KLPD) waar de landelijke 112-centrale en Operations onderdeel van uitmaakten. Later als portefeuillehouder OC voor de politie. Per 1 januari is hij benoemd tot directeur van het nieuwe organisatieonderdeel LMS, gedurende de Bouwfase. Liesbeth Huyzer zegt daarover: “Jan heeft de afgelopen jaren veel vertrouwen gewekt in het multidisciplinaire meldkamerdomein. Dit was niet altijd gemakkelijk in een veld met vele belangen. Dit maakt hem bij uitstek geschikt de LMS in de Bouwfase te leiden en te brengen naar de definitieve inrichting van het onderdeel binnen het korps.”

 

]]>
Project Samenvoeging meldkamers Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond afgerond https://www.k-lmo.nl/nieuws/2019/december/samenvoeging-meldkamers-zuid-holland-zuid-en-rotterdam-rijnmond-afgerond.html Na 8 jaar intensieve samenwerking komt er een eind aan het project ‘Samenvoeging meldkamers Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond’. Naast de officiële opening op 6 juni 2018 van de nieuwe state of the art en futureproof meldkamer in het World Port Center zijn nu ook fase 2, 3 en 4 van dit project afgerond. We zijn trots op het resultaat! nieuwsdocument Thu, 19 Dec 2019 13:00:00 GMT https://www.k-lmo.nl/nieuws/2019/december/samenvoeging-meldkamers-zuid-holland-zuid-en-rotterdam-rijnmond-afgerond.html 2019-12-19T13:00:00Z Het hart van het project realiseerden we vorig jaar: één meldkamer voor een gebied van 32 gemeenten met zo’n 1,7 miljoen mensen. Een meldkamer die als eerste aangesloten werd op de landelijke ICT-infrastructuur. Of zoals minister Grapperhaus zei: de eerste échte meldkamer van de 21ste eeuw. Maar hoe belangrijk dat moment ook was, daarmee was het project nog niet ten einde. De projectopdracht omvatte ook de bouw van de crisisruimten voor mono- en multi actieruimten, de bouw van kantoorruimten voor medewerkers van de meldkamer en (uiteindelijk) de terugbouw van het oude ICT rekencentrum.

Tijdens de feestelijke eindoplevering op maandag 16 december werd het project door Sjaak Seen, projectleider ‘Samenvoeging meldkamers ZHZ en RR’ symbolisch overgedragen aan Arjen Littooij, algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Sjaak Seen bedankte de  leden van de stuurgroep, LMS en de medewerkers van het projectteam voor hun tomeloze energie om alle vraagstukken op te pakken en alle uitdagingen tot een goed einde te brengen. De flexibiliteit van de medewerkers was hierbij van groot belang. En nu is het moment daar, de opdracht is geklaard! In januari gaat de meldkamer inclusief personeel over naar de politie en komt de meldkamer onder de vlag van de Landelijke Meldkamer Samenwerking te vallen.

Arjen Littooij, algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond:
“Ook de komende tijd blijven we gezamenlijk investeren in een goede samenwerking. We willen het knooppunt van informatie zijn en blijven rond melding, alarmering en bestrijding van calamiteiten. We moeten een adequaat antwoord formuleren rond continuïteit en het inzetten van risicomanagement. Deze uitdagingen komen niet alleen voor rekening van de LMS. Als veiligheidsregio’s moeten we hierin nauw samenwerken met de meldkamer en LMS. Die verbinding is van vitaal belang willen we borg kunnen staan voor de veiligheid in ons verzorgingsgebied.”

 

]]>
Mensen van de Meldkamer: Abderrahim Ayachi – Medewerker Intake en Service – 112 centrale Driebergen https://www.k-lmo.nl/nieuws/2019/december/mensen-van-de-meldkamer-aberrahim-ayachi.html Abderrahim is medewerker intake en service op de 112 alarmcentrale in Driebergen. Over de centrale zegt hij: “Wij zijn de ogen en oren van Nederland. Wij hebben een cruciale rol. Als wij ons werk niet kunnen doen dan ligt alles plat.” nieuwsdocument Thu, 19 Dec 2019 09:33:00 GMT https://www.k-lmo.nl/nieuws/2019/december/mensen-van-de-meldkamer-aberrahim-ayachi.html 2019-12-19T09:33:00Z

Abderrahim wilde altijd al bij de politie. In zijn jongere jaren werd hij ook aangenomen op de Politieacademie. “Maar ik ging twijfelen. Ik ben Marokkaan en mijn vrienden vroegen: Waarom ga je bij de politie werken? Ze hadden een negatief beeld van de politie en van dat beeld wilde ik toen geen deel uitmaken.” Abderrahim koos ervoor om niet naar de academie te gaan en heeft daar altijd spijt van gehad. Een vacature bij de 112 centrale via een uitzendbureau bood een nieuwe kans, en die heeft hij gegrepen.

Meteen in de eerste week dat Abderrahim zelfstandig aan de slag moest na zijn inwerkperiode kreeg hij een melding die hem altijd is bijgebleven. “Ik had een vrouw aan de lijn die belde dat haar zoontje in het water was gevallen. Dan hoor je de paniek en wanhoop. Later hoorde ik dat het jongetje was verdronken.” Meldingen waarbij ouderen of kinderen bij zijn betrokken gaan hem niet in de koude kleren zitten. “Dan wil ik er eigenlijk zelf naar toe om te helpen.”

Nu is Abderrahim officieel in dienst bij de politie en heeft hij 5 jaar ervaring op de centrale. De waarheid achter ‘Als elke seconde telt’ is voor Abderrahim duidelijk, maar hij merkt dat burgers hier niet altijd bewust van zijn. Hij denkt dat dit komt omdat de functie van de landelijke 112 centrale vaak niet duidelijk is bij mensen. “Wij zijn een aanname centrale, geen meldkamer. In de praktijk betekent dit dat alle telefoontjes worden doorverbonden naar de meldkamer in de regio waar de hulp nodig is”. Daarom vraagt de aannamecentralist bij de 112 centrale altijd eerst om je locatie en welke hulpdienst je wil spreken voordat je wordt doorverbonden naar de regio. “Soms vertellen mensen hele verhalen, maar dan verlies je kostbare tijd. Het is moeilijk om iemand die in paniek belt halverwege zijn verhaal af te kappen. Ik hoop dan dat ze niet denken dat ik bot ben. Ik moet ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk de juiste persoon aan de lijn krijgen.”

De scheiding tussen de aannamecentrale in Driebergen en de meldkamers in de regio heeft volgens Abderrahim veel meerwaarde. Bijna 1/3 van de telefoontjes die bij de 112 centrale binnenkomt is ‘vals’. “Plaagbellers, broekzaktelefoontjes, kinderen die met telefoons spelen. Als dat allemaal rechtstreeks naar de regio gaat dan zitten ze al helemaal met een capaciteitstekort.” Voor deze plaagbellers heeft Abderrahim geen begrip. “Letterlijk elke seconde telt. Bij ieder telefoontje moet iemand anders 20 seconden langer wachten om hulp. Dat kan levens kosten.

Afgezien van de plaagbellers en broekzaktelefoontjes ervaart Abderrahim zijn werk als dankbaar. De voldoening haalt hij uit de kennis dat er hulp onderweg is naar mensen die het nodig hebben. “Ik zie berichten over incidenten voorbij komen in de media. Ik heb het privilege dat ik het verhaal achter de berichten mee krijg. Dan merk je ook dat de realiteit en de media vaak ver uit elkaar liggen.” Daarnaast werkt hij met betrokken collega’s die voor elkaar staan en die het werk niet zien als ‘gewoon’ en baan. “We doen het met z’n allen. Mensen in nood helpen. Het is dankbaar werk.”

]]>
Meldkamers Nijmegen en Arnhem samengevoegd https://www.k-lmo.nl/nieuws/2019/november/meldkamers-arnhem-en-nijmegen-samengevoegd.html De meldkamers van de politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid werken vanaf vandaag samen in Arnhem. De samenvoeging van de meldkamers in Nijmegen en Arnhem is een natuurlijke ‘tussenstap’ in de samenvoeging van de meldkamers van Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden naar Apeldoorn die gepland staat medio 2022. nieuwsdocument Tue, 19 Nov 2019 13:50:00 GMT https://www.k-lmo.nl/nieuws/2019/november/meldkamers-arnhem-en-nijmegen-samengevoegd.html 2019-11-19T13:50:00Z Waardering voor de centralisten vanuit besturen VGGM en VRGZ
Namens de Veiligheidsregio’s waren Hubert Bruls (voorzitter VRGZ) en Carol van Eert (portefeuillehouder meldkamer VGGM) aanwezig om de centralisten te bedanken voor hun inzet tijdens de afgelopen samenvoegingsperiode: ‘Grote waardering en complimenten voor het harde werk dat ook jullie verzet hebben tijdens deze periode. Bijzonder om te zien dat ondanks al het extra werk, de inwoners en hulpverleners van Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid hier niets van gemerkt hebben.’

MAN 2

Spoedhulp blijft gegarandeerd
De kwaliteit van ons belangrijkste product: spoedeisende hulp bieden aan iedereen die onze meldkamer belt èn het ondersteunen van ons politie-, brandweer- en ambulancepersoneel ‘op straat’, blijven we garanderen. De aansturing van de hulpverleningsvoertuigen gebeurt vanaf nu vanuit Arnhem.

 

 

]]>