Spring naar content

Nieuws

Hier vind je nieuws over meldkamer Noord-Nederland

Meldkamer Noord-Nederland technisch aangesloten op LMS

In de nacht van 16 op 17 mei 2022 is de meldkamer Noord-Nederland succesvol aangesloten op de IV/ICT van LMS.
https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2022/mei/meldkamer-noord-nederland-technisch-aangesloten-op-lms.html

Politie zet burgercentralisten in

Voor de meldkamers in Nederland is het noodzaak om onder alle omstandigheden over voldoende personeel te kunnen beschikken. Corona maakt dat duidelijker dan ooit. Omdat politiecentralisten steeds minder uit de eigen gelederen komen, zijn verschillende eenheden in Nederland overgegaan op het werven van burgercentralisten.
https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2020/april/politie-zet-burgercentralisten-in.html


Grootscheepse verbouwing Meldkamer Noord-Nederland

De meldkamertafels van de Meldkamer Noord-Nederland waren 8 jaar na de samenvoeging wel afgeschreven. Maar tussen neus en lippen even nieuwe plaatsen, is er niet bij. Daar ging een traject aan vooraf van zeker 5 maanden waarin zoveel mogelijk medewerkers betrokken werden.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2019/oktober/grootscheepse-verbouwing-meldkamer-noord-nederland.html


Meldkamer Noord-Nederland en provincie Drenthe op zoek naar kansen Internet of Things

Welke kansen en mogelijkheden biedt het Internet of Things voor Meldkamer Noord-Nederland? Dat wil het innovatieteam van de meldkamer de komende tijd uitzoeken. Samen met de provincie Drenthe, die daarmee een nieuwe partner wordt van de meldkamer.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2017/november/meldkamer-noord-nederland-en-provincie-drenthe-op-zoek-naar-kansen-internet-of-things.html


Studenten gezocht om mee te denken met Meldkamer Noord-Nederland

De Meldkamer Noord-Nederland stelt een denktank van studenten samen, die na moet denken over ‘De Meldkamer van de Toekomst’. De meldkamer wil zo inspelen op technologische en maatschappelijke ontwikkelingen.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2017/augustus/studenten-denken-mee-met-meldkamer-noord-nederland.html


Een terugblik op een geslaagde Collega voor Collegadag bij de Meldkamer Noord-Nederland

Afgelopen zaterdag, 23 januari, was het zover. Bijna 250 mannen en vrouwen van de politie, de brandweer en de ambulancezorg uit Noord-Nederland verzamelden zich bij de Meldkamer Noord-Nederland, hun zenuwcentrum. Na een periode van intensief voorbereiden was de Collega voor Collegadag van de Meldkamer Noord-Nederland (MkNN) een feit.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2016/januari/een-terugblik-op-een-geslaagde-collega-voor-collegadag-bij-de-meldkamer-noord-nederland.html