Spring naar content

Grootscheepse verbouwing Meldkamer Noord-Nederland

Laatste update:

De meldkamertafels van de Meldkamer Noord-Nederland waren 8 jaar na de samenvoeging wel afgeschreven. Maar tussen neus en lippen even nieuwe plaatsen, is er niet bij. Daar ging een traject aan vooraf van zeker 5 maanden waarin zoveel mogelijk medewerkers betrokken werden.

Uiteindelijk was de vervanging van de meldkamertafels een mooie kans om ook voor een andere opstelling te kiezen. De brandweer wilde graag in 2 halve manen zitten. Ze hoeven de stoelen alleen maar om te draaien en dan creer je een soort van middenplein. Handig om te overleggen. De politie wilde het liefst dezelfde kant op kijken, met de rug naar de Calamiteitenco├Ârdinator (Caco). Als een soort omgekeerd klaslokaal. De ambulance wilde het juist andersom en wel naar de Caco kijken.

Het is een grote klus waarbij elke 2 weken een blok van 4 tot 6 tafels worden vervangen. Al met al ben je dan 16 weken bezig. Begin december moet het dan allemaal klaar zijn. Zo niet, dan trekken we het over het jaar heen omdat de decembermaand al druk genoeg is op een meldkamer.

De Leeuwarder Courant zag er een mooi artikel in. Ook Omrop Frysl├ón brengt nog een bezoekje aan Drachten.  

Bron: Leeuwarder Courant

Bron foto: Leeuwarder Courant

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail