Spring naar content

Nieuws

Hier vind je nieuws over meldkamer Limburg.

Politie zet burgercentralisten in

Voor de meldkamers in Nederland is het noodzaak om onder alle omstandigheden over voldoende personeel te kunnen beschikken. Corona maakt dat duidelijker dan ooit. Omdat politiecentralisten steeds minder uit de eigen gelederen komen, zijn verschillende eenheden in Nederland overgegaan op het werven van burgercentralisten.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2020/april/politie-zet-burgercentralisten-in.html

Mensen van de Meldkamer: Rémy Biesmans, calamiteiten coördinator Meldkamer Limburg

Rémy is calamiteiten coördinator van Meldkamer Limburg. In een veelzijdige functie bevordert hij de samenwerking tussen de verschillende kolommen op de meldkamervloer.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2019/juni/mensen-van-de-meldkamer-remy-biesmans.html

Mensen van de Meldkamer: Lars Hoebers, meldkamer Limburg

Vandaag is het Europese 112 dag. Dit jaar staan de mensen die elke dag vanuit de meldkamer hulp bieden aan mensen in nood centraal. Lars Hoebers van Meldkamer Limburg doet dat al jaar en dag met veel plezier, ‘de mooiste baan bij de politie die ik heb gehad’.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2019/februari/mensen-van-de-meldkamer.html

Eén Jaar Meldkamer Limburg: decharge en doorontwikkeling

Op 18 oktober was het een jaar geleden dat de meldkamer Limburg in Maastricht operationeel ging. Dit jaar is ‘de lijn aan zet’ en ligt de focus op de doorontwikkeling van de meldkamer, met als uitgangspunt ‘van samenwonen naar samenwerken’.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2017/oktober/een-jaar-meldkamer-limburg-decharge-en-doorontwikkeling.html

Jac Rooijmans benoemd tot directeur Veiligheidsregio Limburg-Noord

Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft Jac Rooijmans als algemeen directeur van de Veiligheidsregio Limburg-Noord benoemd.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2017/mei/jac-rooijmans-benoemd-tot-directeur-veiligheidsregio-limburg-noord.html

Meldkamer Limburg operationeel!

Sinds 18 oktober is de Meldkamer Limburg operationeel. Na maanden van voorbereiding brak de dag van de grote verhuizing van Venlo naar Maastricht aan. Tot 17 oktober laat in de middag werd het verhuisplan nog bijgewerkt en aangepast op de laatste ontwikkelingen. Dit om op ‘D-Day’ niet voor verrassingen komen te staan.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2016/oktober/meldkamer-limburg-operationeel.html

Multi-trainingsdagen Limburg

Onlangs zijn in kasteel Daelenbroeck in het Limburgse Herkenbosch de Multi Trainingsdagen voor de centralisten van de meldkamers Venlo en Maastricht gehouden. Voor de eerste keer werd deze training aan de centralisten van beide meldkamers gegeven, vanwege het samenvoegingstraject van deze meldkamers.

https://www.landelijkemeldkamer.org/nieuws/2015/juni/multi-trainingsdagen-in-limburg.html