Spring naar content

Multi-trainingsdagen in Limburg

Laatste update:

Onlangs zijn in kasteel Daelenbroeck in het Limburgse Herkenbosch de Multi Trainingsdagen voor de centralisten van de meldkamers Venlo en Maastricht gehouden. Voor de eerste keer werd deze training aan de centralisten van beide meldkamers gegeven, vanwege het samenvoegingstraject van deze meldkamers.

De training wordt georganiseerd door de projectorganisatie, onder leiding van de regionaal kwartiermaker Henk Vanderlijde. De bedoeling is deze training tweemaal per jaar te houden zodat de centralisten onderling kennis kunnen maken, leren samenwerken, netwerken, casussen te bespreken  en daarmee van  elkaars ervaringen te leren. Ook wordt er relevante informatie uitgewisseld over bijvoorbeeld de (nieuwe) meldkamerprocedures zoals de AMOK (inzet van politie tijdens terreur) die voor beide meldkamers gelijk is getrokken.

Als onderdeel van deze training gaven collega’s van de KLMO een presentatie over de ontwikkelingen, plannen en stand van zaken in het meldkamerdomein. Tijdens de presentaties werden door de centralisten veel vragen gesteld over onder meer persoonlijke arbeidsomstandigheden en de pilot multi-intake.

De vragen en antwoorden kunt u vinden onder Veelgestelde vragen

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail