Spring naar content

Meldkamer Limburg operationeel!

Laatste update:

Sinds 18 oktober is de Meldkamer Limburg operationeel. Na maanden van voorbereiding brak de dag van de grote verhuizing van Venlo naar Maastricht aan. Tot 17 oktober laat in de middag werd het verhuisplan nog bijgewerkt en aangepast op de laatste ontwikkelingen. Dit om op ‘D-Day’ niet voor verrassingen komen te staan.

Historisch moment
Marlies Goldsmits, hoofd bedrijfsvoering van de Eenheid Limburg spreekt van ‘een historisch moment’. Met gepaste trots vertelt ze over de verhuizing. 'Het was een bijzondere dag. De meldkamer Venlo is overgegaan, terwijl alles vol in bedrijf bleef.'
De Limburgse meldkamer is de eerste die volgens de nieuwe norm onder de vlag van nationale politie is opgeleverd, weet Marlies.' Er was een heel goede sfeer tijdens het omzetten en verhuizen. Dat verdient een groot compliment voor iedereen die eraan heeft meegewerkt.'

‘Shutdown’ MK Venlo emotioneel moment
De verhuizing en de uiteindelijke ‘shutdown’ van de meldkamer Venlo, bleek voor velen een emotioneel moment. Het was dan ook een vreemde gewaarwording; een meldkamer waar geen tafels meer bezet zijn en waar geen telefoon meer rinkelt. De komende dagen wordt in Maastricht nog gefinetuned. De afwikkeling van de meldingen voor de hele provincie is geborgd. Alle diensten worden vanaf nu vanuit Maastricht ingevuld. 'Deze operatie is een zichtbare stap vooruit voor alle betrokken kolommen', aldus Marlies. Op donderdag 1 december wordt de Limburgse meldkamer officieel geopend.

Beelden
Het videojournaal MKL staat volledig in het teken van deze bijzondere dag. Bekijk de voorbereidingen op en de ervaringen van de collega’s tijdens deze Limburgse mijlpaal in deze extra lange aflevering!

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail