Spring naar content

Proof of Concept meldkamertafels gestart

Laatste update:

De Proof of Concept (PoC)fase van de niet-openbare Europese aanbesteding van de nieuwe meldkamertafel is vandaag gestart. In deze PoC zullen alle drie de geselecteerden een mock-up (proefopstelling) maken van de meldkamertafel in hun aangeboden offerte.

Vandaag en dinsdag worden de proefopstellingen van de drie meldkamertafels opgebouwd door de leveranciers. De meldkamertafels zullen door een aantal groepen worden beoordeeld. Dinsdagmiddag en woensdag worden de tafels beoordeeld op het functioneel programma van eisen. 

Gebruikersbeoordelingen

Donderdag en vrijdag vinden de gebruikersbeoordelingen plaats. Vertegenwoordigers van alle meldkamers en disciplines binnen de meldkamers, zoals centralisten van politie, brandweer en ambulance, medezeggenschap en beheer werken mee aan deze gebruikersbeoordelingen. Naast deze regionale (gebruikers)vertegenwoordiging, worden de tafels ook beoordeeld door de landelijke klankbordgroep (KLMO).

Na de Proof of Concept worden de offertes beoordeeld en wordt uiteindelijk één meldkamertafel geselecteerd. De verwachting is dat de voorlopige gunning 22 januari 2016 bekend is.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail