Spring naar content

Drie bedrijven voor Proof of Concept meldkamertafels geselecteerd

Laatste update:

Eind juli is de niet-openbare aanbesteding van de nieuwe meldkamertafel ten behoeve van de LMO gestart. Er zijn drie aanbiedende bedrijven geselecteerd die mee mogen doen aan de Proof of Concept-fase (PoC) van de niet-openbare Europese aanbesteding voor de meldkamertafel. In deze PoC zullen alle drie de geselecteerden een mock-up (proefopstelling) maken van de meldkamertafel in hun aangeboden offerte.

Beoordeling meldkamertafels

Deze meldkamertafels zullen door een aantal groepen worden beoordeeld. De beoordeling door de gebruikersgroepen  zijn in deze fase van  belang. De beoordelingen zijn gepland van 11 januari 2016 t/m 22 januari 2016. De afgelopen periode zijn er vanuit alle meldkamers vertegenwoordigers opgegeven voor de beoordeling van de mock-ups. Alle disciplines politie, brandweer en ambulance, medezeggenschap en beheer beoordelen de tafels. Naast deze regionale (gebruikers)vertegenwoordiging, worden de tafels ook beoordeeld door de landelijke klankbordgroep (KLMO) en de Inkoopcommissie.

Na de Proof of Concept worden de offertes beoordeeld en wordt uiteindelijk één meldkamertafel geselecteerd. De verwachting is dat de voorlopige gunning 22 januari 2016 bekend is.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail