Spring naar content

Meldkamer Oost-Nederland

De Meldkamer Oost-Nederland (MK ON) i.o. is één van de tien meldkamers van het landelijke netwerk van meldkamers in ons land. In deze meldkamer werken de hulpdiensten van de ambulancezorg, politie, brandweer en de LMS samen om mensen in nood zo snel mogelijk te assisteren. Dit doen zij nu nog vanuit de huidige meldkamers in Oost-Nederland. Dat zijn: MON (Apeldoorn), MAN (Arnhem) en MK Twente (Hengelo). Naar verwachting eind eerste kwartaal 2023 gaan deze meldkamers samen in één nieuwe meldkamer. Zij gaan dan ‘samenwonen’ én samenwerken in een splinternieuw meldkamergebouw aan de Europaweg in Apeldoorn.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Sfeerimpressie van het nieuwe gebouw van de Meldkamer Oost-Nederland (MK ON) i.o. aan de Europaweg in Apeldoorn

Verzorgingsgebieden

De drie meldkamers verlenen hulp in 79 gemeenten binnen de regio’s IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid en Twente. Dit gebied telt 3,2 miljoen inwoners en is daarmee het grootste verzorgingsgebied van Nederland.

Wanneer meldkamers in andere delen van Nederland het te druk hebben, kunnen de meldingen ook doorgezet worden naar de drie meldkamers in Oost-Nederland. Andersom werkt dat ook. Zo kan iedere beller in nood altijd snel en goed worden geholpen. De LMS versterkt deze samenwerking door het netwerk van tien meldkamers aan te sluiten op de gezamenlijke landelijke ICT-infrastructuur.
 

Huidige meldkamers en hun locatie

MON
(Apeldoorn)

MAN
(Arnhem)

MK Twente
(Hengelo)

Verzorgingsgebieden

IJsselland
Noord- en Oost-Gelderland

Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid

Twente

 

 

 

 

 

 

 

Het verzorgingsgebied van de nieuwe Meldkamer Oost-Nederland i.o. Bron: www.politie.nl.

Naast de LMS werken de volgende organisaties samen op de - nu nog - drie locaties van de Meldkamer Oost-Nederland i.o.: