Spring naar content

Stand van zaken Oost-Nederland 31-05-2016

Laatste update:

Het is even stil geweest rond de LMO Oost-Nederland. Er is tijd genomen om, in goed overleg met alle betrokken partijen, tot een aangepaste projectstructuur te komen. De projectstructuur in Oost-Nederland moest immers worden aangepast aan de uitkomsten van de ‘landelijke heroriëntatie’, die onder meer leidde tot een sturende rol voor de veiligheidsregio’s en in het realiseren van de regionale meldkamers. In Oost-Nederland is in de tussentijd ook aan de weg getimmerd als het gaat om de huisvesting van de nieuwe meldkamer. Hoe staan we er nu voor?

Bouwplannen meldkamer Oost-Nederland gesmeed
De ‘droommeldkamer’ voor Oost-Nederland is een stapje dichterbij gekomen. Eind mei heeft de stuurgroep huisvesting Oost-Nederland namelijk besloten om twee varianten te onderzoeken die uitgaan van bouw van een nieuwe meldkamer aan of direct naast de huidige bebouwing in Apeldoorn. De politie, brandweer en ambulancediensten in Oost-Nederland bepalen samen wat zij nodig hebben voor een goede inrichting van de nieuwe meldkamer. Lees hier het interview met Anja Leemans, hoofd bedrijfsvoering van de politie eenheid Oost-Nederland.

‘Kleur bekennen’
De directies van politie, brandweer en ambulancediensten in Oost-Nederland hebben uitgesproken dat zij hun verantwoordelijkheid willen nemen door niet te wachten op landelijke ontwikkelingen, maar zelf uit de startblokken te gaan. Daarom hebben zij afgesproken dat de drie kolommen vóór de zomer ‘kleur bekennen’. Daarbij wordt antwoord gegeven op concrete vragen, zoals: hoeveel meldtafels zijn er nodig voor intake, uitgifte, specials en monodisciplinaire of multidisciplinaire opschaling? En hoeveel werkplekken zijn er nodig voor leidinggevenden en meldkamerpersoneel? Op dit moment werken de kolommen hard aan de uitwerking van hun antwoorden. Deze antwoorden zijn nodig om verder vorm en inhoud te geven aan de nieuwe meldkamer in Apeldoorn die in 2019 operationeel moet zijn.

Wat wordt het nieuws?
In de volgende nieuwsbrief maak je onder andere kennis met de projectleiders.

 

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail