Spring naar content

Meldkamer Midden-Nederland

In de regio Midden-Nederland gaan de meldkamerlocaties Naarden, Lelystad en Gooi en Vechtstreek samenwerken op één locatie in Hilversum. Deze nieuwe meldkamer Midden-Nederland wordt naar verwachting operationeel in het voorjaar van 2025.

In 2020 gaat Midden-Nederland werken met twee robuuste meldkamers: Meldkamer Utrecht en de nog samen te voegen Meldkamer Lelystad/Naarden in Lelystad. Deze twee meldkamers ondersteunen de uitvoering van de hulpverlening in Midden-Nederland tot de opening van de nieuwe Meldkamer Midden-Nederland in 2025. Beide locaties worden aangesloten op de landelijke IV- en ICT-meldkamerinfrastructuur om de continuïteit van de meldkamers te verbeteren en het kunnen borgen van 24/7 beschikbaarheid.

Tot het moment van realisatie van de nieuwe meldkamer zal er daarmee tijdelijk één extra locatie voor Midden-Nederland zijn. Dit is volgens de planning waarbij op 1 januari 2023 in totaal 13 locaties zijn aangesloten op de landelijke IV- en ICT-infrastructuur. Dit zijn tien meldkamers, met daarbij één extra tijdelijke locatie voor Midden-Nederland en de twee landelijke operationele centra van de Koninklijke Marechaussee en de politie.

Kwartiermaker Jan BiemoltDe regionale kwartiermaker voor de samenvoeging van Midden-Nederland is Jan Biemolt. Hij is aangesteld om de samenvoeging tot en inrichting van de toekomstige meldkamerlocatie Midden-Nederland voor te bereiden en te implementeren. De regionale kwartiermaker vervult een ambassadeursrol en is intermediair in relatie tot alle betrokken partijen.

 

 

Samenwerkende organisaties

Meldkamer Gooi en Vechtstreek - Naarden

In de meldkamer Gooi en Vechtstreek werken de volgende organisaties samen: 

Meldkamer Flevoland - Lelystad

In de meldkamer Flevoland werken de volgende organisaties samen: 

Meldkamer Utrecht - Utrecht

In de meldkamer Utrecht werken de volgende organisaties samen: