Spring naar content

Meldkamer Midden-Nederland

In de regio Midden-Nederland gaan de meldkamerlocaties Naarden, Lelystad en Utrecht samenwerken op één locatie in Hilversum. Deze nieuwe meldkamer Midden-Nederland wordt naar verwachting operationeel in het voorjaar van 2025.

Vanaf september 2020 werkt Midden-Nederland met twee robuuste meldkamers: de Meldkamer Utrecht en de Meldkamers Flevoland/Gooi en Vechtstreek in Lelystad. Deze twee meldkamers ondersteunen de uitvoering van de hulpverlening in Midden-Nederland tot de opening van de nieuwe Meldkamer Midden-Nederland in 2025.

Beide locaties worden tussentijds aangesloten op de landelijke IV- en ICT-meldkamerinfrastructuur om de continuïteit van de meldkamers te verbeteren en de 24/7 beschikbaarheid te kunnen waarborgen.

Tot het moment van de realisatie van de nieuwe meldkamer in Hilversum zal er tijdelijk één extra locatie voor Midden-Nederland zijn. Dit is volgens de planning waarbij op 1 januari 2023 in totaal 13 locaties zijn aangesloten op de landelijke IV- en ICT-infrastructuur. Dit zijn tien meldkamers, met daarbij één extra tijdelijke locatie voor Midden-Nederland en de twee landelijke operationele centra van de Koninklijke Marechaussee en de politie.

Kwartiermaker Jan BiemoltDe regionale kwartiermaker voor de samenvoeging van Midden-Nederland is Jan Biemolt. Hij is aangesteld om de samenvoeging tot en inrichting van de toekomstige meldkamerlocatie Midden-Nederland voor te bereiden en te implementeren. De regionale kwartiermaker vervult een ambassadeursrol en is intermediair in relatie tot alle betrokken partijen.

 

 

Samenwerkende organisaties

Meldkamer Flevoland - Lelystad

In de meldkamer Flevoland - Lelystad werken de volgende organisaties samen: 

Meldkamer Utrecht - Utrecht

In de meldkamer Utrecht werken de volgende organisaties samen: