Spring naar content

Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) lanceert inspirerende bedrijfsfilm We zijn er altijd, 24/7

Laatste update:

Zeist, 3 juni 2024 – Landelijke Meldkamer Samenwerking is verheugd de lancering van haar nieuwe bedrijfsfilm aan te kondigen. Deze film biedt een unieke kijk achter de schermen. Daarbij laten enkele van onze LMS-collega’s met trots zien wat het betekent om “always on” te zijn en te werken aan de life-line tussen hulpdiensten en burgers. Iets waar wij als LMS trots op mogen zijn en wat we zichtbaar willen maken binnen het meldkamerdomein, maar ook daarbuiten.

De bedrijfsfilm, die een lengte heeft van 1:41 minuut, neemt de kijker mee wat ons werk inhoudt; van IT-infrastructuur tot de werkplek van de meldkamercentralist. Wij zorgen voor een 24/7 bereikbaar en beschikbaar meldkamernetwerk De film geeft een compleet beeld van wie wij zijn en waar wij voor staan.

Onze kernwaarden
Daarnaast komen kernwaarden ook voorbij waar we als LMS voor staan en in geloven:

  • Nabijheid: wij acteren dicht tegen de eindgebruiker aan. Niet alleen om te weten wat er speelt, maar ook om uit te kunnen leggen wat er aan de hand is als er wat gebeurt. Dit vraagt oprechte nieuwsgierigheid en pro-activiteit. Voor onze organisatie betekent dit dat we het samen doen en zorgen dat we benaderbaar zijn voor elkaar.
  • Solide basis: de solide basis is het fundament waarop we bouwen en waar de meldkamers op kunnen vertrouwen. Het staat ook voor een rustig beheerproces, waarin de meldkamervoorzieningen goed worden gemanaged en steeds meer centraal georganiseerd worden. Dit vraagt om vakmanschap en betrouwbaarheid. Voor onze organisatie betekent dit dat we de juiste processen hebben ingericht voor beheer, die voorspelbaar en uitlegbaar zijn.
  • Eén en ondeelbaar: we zorgen dat we ons pakket aan voorzieningen beschermen, ons aan afspraken houden en integraal afwegen wat we met elkaar moeten en kunnen doen. Dit vraagt samenhang en samenwerking, vanuit één gemeenschappelijk doel. Voor onze organisatie betekent dit dat we werken vanuit één beheer en met integrale rapportages die informatie zichtbaar maken over het gebruik van de voorzieningen.
  • Vakmanschap: wij voegen specialistische kennis en ervaring in meldkamerbeheer toe en dragen bij aan een oplossing. Continu verbeteren De veranderlijke meldkamerwereld vraagt om voortdurende beweeglijkheid. We leren van elke dag maar ook door vooruit te blijven kijken en te anticiperen.

Toewijding en betrokkenheid binnen het meldkamerdomein
Deze kernwaarden kan men terugzien in de bedrijfsfilm zelf, maar ook in de betrokkenheid tijdens de productie. We zijn enorm trots op wat we met deze film hebben bereikt. Het geeft een authentiek beeld van ons werk en onze toewijding binnen het meldkamerdomein. We hopen dat het zowel huidige als potentiële partners, medewerkers en andere betrokken in het meldkamerveld inspireert en informeert.

De bedrijfsfilm is vanaf vandaag te bekijken op YouTube en via onze sociale mediakanalen op LinkedIn en X. We nodigen iedereen uit om de film te bekijken en een kijkje te nemen in de wereld van de meldkamers. Voor meer informatie over de bedrijfsfilm of over Landelijke Meldkamer Samenwerking kunt u contact opnemen met LMS – Communicatie.

Over Landelijke Meldkamer Samenwerking

LMS organiseert, met en voor de hulpdiensten, een landelijk beheerd, 24/7 bereik- en beschikbaar netwerk van tien operationeel en technisch met elkaar verbonden meldkamerlocaties. Hier oefenen de veiligheidsregio’s, politie, ambulance en Koninklijke Marechaussee hun meldkamerfuncties gezamenlijk uit.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail