Spring naar content

Burgernetcampagne in september

Laatste update:

Op 18 september start de tweede sociale mediacampagne van dit jaar om iedereen in Nederland te stimuleren de Burgernetapp te gebruiken. De campagne wordt getoond als advertentie in diverse apps die mensen gebruiken.

Directe aanleiding voor de campagne is het besluit om per september 2023 te stoppen met het alerteren van deelnemers via sms- en spraakberichten. We willen zoveel mogelijk deelnemers vinden die de Burgernetapp gaan gebruiken. Daarom hebben alle geregistreerde deelnemers voor sms/spraakberichten op 30 mei en op 30 augustus een sms ontvangen met de mededeling dat de dienst gaat stoppen en of ze de Burgernetapp willen downloaden. Dit heeft geleid tot respectievelijk 200.000 extra downloads in mei en 65.000 op 30 augustus, de cijfers over september zijn nu nog niet bekend. In totaal zijn er 1,7 miljoen unieke downloads van de Burgernetapp.

Wat doet Burgernet?

Burgernet wordt door de politie ingezet voor vermiste personen en voor ernstige misdrijven, zoals inbraak, beroving, overval en doorrijden na een aanrijding. Via de Burgernetapp ontvangt u een actiebericht wanneer er zoiets ernstigs gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan kunt u via de app rechtstreeks de politie informeren.

Ook meedoen?

Graag! Hier vindt u meer informatie over hoe u de app downloadt: https://www.burgernet.nl/app-info#download-app

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail