Spring naar content

Nieuwe broker NL-Alert live

Laatste update:

Vanaf woensdag 18 oktober 10.00 uur is de nieuwe NL-Alert broker volledig in gebruik.

Alle distributiekanalen (van informatieschermen tot telefoonproviders) zijn gemigreerd en getest. De gebruikers zijn opgeleid en kunnen in het systeem. De lijnorganisatie is ingericht en heeft vanaf nu de eerste verantwoordelijkheid bij incidenten en vragen van gebruikers.

LMS bedankt alle betrokkenen vanuit de gebruikersorganisaties, het projectteam, de leverancier en alle LMS’ers die aan de implementatie hebben bijgedragen voor hun inspanning.

Hoe nu verder?

Het projectteam blijft korte tijd intact voor het oplossen van eventuele calamiteiten en het overdragen van een aantal restpunten. Daarna komt een eind aan een project van bijna vier jaar. In 2019 is gestart met de aanbesteding en na de gunning in 2021 heeft de implementatie en alles wat daarbij komt kijken twee jaar geduurd.

Overige verbeteringen

Voor de NL-Alert app loopt op dit moment de “Friends & Family” pilot. Wanneer deze succesvol is, wordt de app nog dit jaar gepubliceerd. Daarnaast werkt LMS aan het gebruik van geofencing voor NL-Alert. Hiermee wordt het bereik van een NL-Alertbericht niet meer door de zendmasten bepaald maar waar iemand is met de telefoon. Hierdoor kunnen berichten veel nauwkeuriger uitgezonden worden. Naar verwachting is geofencing medio Q2 2024 in de lucht.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail