Spring naar content

Jaarverantwoording LMS 2022

Laatste update:

Een ‘mission (im)possible’ oftewel een onmogelijke opdracht volbracht. LMS heeft koers gehouden en sloot het jaar af met een belangrijke mijlpaal: Per 1 januari 2023 is de Landelijke Meldkamer Samenwerking een zelfstandig organisatieonderdeel van de politie.

De jaarverantwoording geeft een beeld van onze resultaten in 2022 en is de verantwoording van de uitvoering van het beleid. Het was een jaar waarin, ondanks de transitiefase en alle onzekerheid die daarmee gepaard gaat, “de winkel is opengebleven”. Dankzij onze professionals die, in een context waarin niets vanzelf gaat, heel veel oplossen en bereiken.

Twee meldkamers mochten we ondertussen toevoegen aan ons netwerk. We zijn er nog niet maar merken wel dat het steeds snormaler wordt om elkaars taken over te nemen bij calamiteit of overloop. De stabiliteit van GMS/webservices is verbeterd, de fallback voor C2000 geïmplementeerd, de 112NL app gelanceerd, dual vendor (dubbele) lijnen aangelegd en ondertussen gaat het verwervingstraject van het Nationaal Meldkamer Systeem (NMS) gewoon door. De resultaten zijn te veel om op te noemen, daarom nodigen we u uit om het Jaarbericht 2022 te lezen waarin alles beknopt staat weergegeven.

Ook in 2023 rekenen we wederom op de vakmanschap, betrokkenheid en loyaliteit van onze professionals  om onze opdrachten uit te voeren en ambities waar te maken. We doen daarbij ook een beroep op de gehele keten, want samen bereiken wij meer!

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail