Spring naar content

Nieuw: Satellietverbinding met 112

Laatste update:

Sinds 27 maart heeft Apple op de Iphone14 een nieuwe functie beschikbaar gesteld: contact opnemen met 112 via satelliet. De optie is er voor het geval een verbinding met mobiele of wifi-dekking niet lukt.

Overigens hebben we in Nederland een vrij goed netwerk, dus heel vaak zal de situatie niet voorkomen. Directeur LMS Jan van Loosbroek zegt hierover: ‘Alles wat bijdraagt om de burger in nood te kunnen bereiken, is winst. De mogelijkheid om een satellietverbinding te gebruiken om contact op te nemen met 112 als er geen mobiele of wifi-dekking is, is een mooie ontwikkeling. Heel goed dat Apple dit beschikbaar heeft gemaakt met iPhone 14.’

Hoe het werkt

  • Wanneer een iPhone-gebruiker probeert de hulpdiensten te bellen en er geen mobiel netwerk of wifinetwerk beschikbaar is, kan de iPhone 14 (en hoger) de gebruiker vragen of er via een satelliet een sms moet worden verstuurd naar de hulpdiensten.
  • De Iphone stelt de gebruiker standaardvragen om te bepalen om wat voor incident het gaat bijvoorbeeld een brand, misdrijf of ongeval. Zodra een gebruiker de vragen heeft beantwoord, begeleidt de iPhone hem of haar bij het uitlijnen op een satelliet om verbinding mee te maken.
  • Wanneer de iPhone voor het eerst verbinding maakt, worden de antwoorden op de standaardvragen, het geverifieerde telefoonnummer, de batterijstatus en de locatie naar de systemen van Apple verzonden. Apple decodeert deze gegevens en stuurt ze via sms door naar een Third Party Service in Amsterdam. Deze fungeert als intermediair tussen de melder en de meldkamer, hun centralisten zijn meertalig en spreken altijd Nederlands.
  • De politiecentralist op de meldkamer beoordeelt wat er nodig is en handelt het gesprek af zoals hij/zij gewend is. De Third party Service kan berichten terugsturen via satelliet naar de melder mocht dat nodig zijn.
  • Berichten versturen via satelliet duurt wel langer dan via een mobiel netwerk of wifi. Over het algemeen zullen centralisten van het Third Party Service proberen contact te houden met de melder totdat de noodsituatie van de melder is opgelost.

Meer informatie

Lees hier het persbericht van Apple: https://www.apple.com/nl/newsroom/2023/03/emergency-sos-now-in-austria-belgium-italy-luxembourg-netherlands-portugal/

En een artikel op iculture: https://www.iculture.nl/nieuws/apple-sos-satellietfunctie-hands-on/

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail