Spring naar content

Meldkamer Oost-Nederland nu officieel geopend

Laatste update:

De Meldkamer Oost-Nederland is alweer ruim twee maanden in gebruik. Op donderdagmiddag 1 juni werd hij officieel geopend.

Voor deze opening waren de strategische partners uitgenodigd die in de afgelopen jaren direct of indirect betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de meldkamer. Ruim 100 mensen kwamen dit belangrijke moment vieren. Het werd een middag vol afwisseling en interactie.

Impact

Mooie start van het inhoudelijke programma was de film  die is gemaakt tijdens de migratiedag op 21 maart. Dat benadrukte nog eens de impact die deze ongekend complexe migratie had op centralisten en allen die daar omheen staan.

Verbinden

De belangrijkste rol deze middag was weggelegd voor de mensen zelf. Kirsten Trip (Ambulance), Shirley de Vries (politie RTIC), Janna Nentjes (politie DROC), Sven Vink (Brandweer) en Patrick van den Bragt (LMS) verzorgden samen de openingshandeling. Niet door een lint door te knippen, maar door linten juist samen te brengen en met elkaar te verbinden. Een mooi moment waar we met een goed gevoel op kunnen terugkijken.

Goede samenwerking

Alle aanwezigen waren het erover eens: werken aan een goede samenwerking is een voorwaarde voor een goed functionerende meldkamer. Waar het prettig werken is en waar de ruim 3 miljoen inwoners van Gelderland en Overijssel 24/7 op kunnen vertrouwen.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail