Spring naar content

Familiedag meldkamer Oost-Nederland doorslaand succes

Laatste update:

Zaterdag 11-2-2023, was een memorabele dag voor de meldkamermedewerkers in Oost-Nederland. Op deze Europese dag van 112 was ook een Familiedag georganiseerd om ze alvast mee te nemen op de werkplek. Uiteindelijk zijn er 1.300 collega’s met hun familie/vrienden geweest! Een doorslaand succes dus.

Op 21 maart 2023 gaan de (collega's van de) meldkamers in Hengelo, Arnhem en Apeldoorn samenwerken en samenwonen in Apeldoorn. Hoe leuk is het dan om van tevoren aan familie en vrienden je nieuwe werkplek te kunnen laten zien?! Dus werd er een familiedag georganiseerd om de nieuwe werkplek te kunnen (laten) zien.

Privérondleiding

Ruim 1.300 bezoekers hebben het prachtige pand bewonderd. De medewerkers hebben hun familie en vrienden vol trots zelf rondgeleid. Collega's van ambulancezorg, brandweer, politie en LMS waren door het hele pand aanwezig om over hun werk te vertellen.

Van alles te doen

Er was die dag van alles te doen. Op de meldkamervloer waren fake meldingen te bekijken waarbij collega's uitlegden hoe voor hen een werkdag eruit ziet. Groot en klein kon op de foto achter een meldtafel, een drone van politie liet beelden zien en de collega's van Team Technisch Toezicht gaven tekst en uitleg over hun werk. En er waren allerlei filmpjes te bekijken, van de bouw van de meldkamer tot wat er in een Zorg Coördinatie Centrum gebeurt.

Ook buiten was er van alles te zien: collega's van brandweer, ambulance en politie hadden dienstvoertuigen neergezet, die door iedereen bekeken konden worden. En er was zelfs gelegenheid om in de huid van een ME-er te kruipen, of een brancard uit te proberen. Voor iedereen was er koffie met een toepasselijk taartje bij een koffiebar.

Ook de kinderen kwamen aan hun trekken. Ze konden o.a. 'leren' wanneer en hoe je 112 belt, er was een heuse ballonnenvouwer en ze mochten kleur- en bouwplaten en leuke gadgets mee naar huis nemen. En natuurlijk was er ook nog iets lekkers.

Terug en vooruit

De reacties waren onverdeeld positief, het organisatieteam kan met gepaste trots terugblikken op een bijzonder geslaagde dag. Én de collega’s kijken met enthousiasme uit naar samenwonen en samenwerken in dit prachtige nieuwe meldkamergebouw!

 

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail