Spring naar content

Burgernetcampagne van start

Laatste update:

Op 11 februari gaat een sociale mediacampagne van start om iedereen in Nederland te stimuleren de Burgernetapp te gebruiken. De campagne wordt getoond op de Facebook en Instagramkanalen van Burgernet.

We willen zoveel mogelijk deelnemers vinden die de Burgernetapp gaan gebruiken. 80% van de tips die leiden tot resultaat komt momenteel namelijk via de Burgernetapp binnen. Het voordeel van de app is dat deze gebruik maakt van de locatie van de smartphone. Daardoor kan de gebruiker als deze van huis is, ook Burgernetacties ontvangen uit een andere omgeving. Tot slot ontvangen appdeelnemers ook het AMBER Alert met een foto van het vermiste kind.

Wat doet Burgernet?

Burgernet wordt door politie ingezet voor vermiste personen en voor ernstige misdrijven, zoals inbraak, beroving, overval en doorrijden na een aanrijding. Via de Burgernetapp ontvangt u een actiebericht wanneer er zoiets ernstigs gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan kunt u via de app rechtstreeks de politie informeren.

Ook meedoen?

Graag! Hier vindt u meer informatie over hoe u de app downloadt: https://www.burgernet.nl/app-info#download-app

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail