Spring naar content

Nieuwe NL-Alert app

Laatste update:

Vanaf maandag 11 december is de nieuwe NL-Alert app gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. LMS heeft de app in opdracht van het Ministerie van JenV ontwikkeld speciaal voor mensen met een auditieve of visuele beperking en voor mensen die vaak dicht bij de Nederlandse grens zijn. In januari start het Ministerie van Justitie en Veiligheid een campagne om de NL-Alert app bij hen onder de aandacht te brengen.

NL-Alert duidelijk voor iedereen

NL-Alert moet duidelijk zijn voor iedereen. Ook als je een visuele of auditieve beperking hebt. De app biedt en ondersteunt toegankelijkheidsfuncties op de mobiele telefoon die hierbij helpen.

  • Wie slechtziend is, kan inzoomen in de app, het contrast vergroten of de app in donkere modus bekijken.
  • Ook ondersteunt de app de tekst-naar-spraak functie op de mobiele telefoon.
  • Voor wie slechthorend of doof is, ondersteunt de NL-Alert app ook de instelling op de telefoon om lichtflitsen te krijgen bij een melding.

De app is uitgebreid getest samen met mensen met een visuele of auditieve beperking.

Grensbewoners ook altijd een NL-Alert

Met de NL-Alert app ontvangen Nederlanders die dicht bij de grens zijn, altijd een NL-Alert bij een noodsituatie. Voorheen was dit wel eens niet het geval als de mobiele telefoon verbinding had met een buitenlandse zendmast.

Campagne in januari

Het is belangrijk dat mensen in grensregio’s en mensen met een auditieve of visuele beperking weten van de app en de voordelen die de app hen biedt. Daarom voert het ministerie van Justitie en Veiligheid in januari een campagne om hen hierover te informeren.

Over NL-Alert app

Goed om te weten: als je de NL-Alert app gebruikt, kan het zo zijn dat je twee keer een NL-Alert ontvangt. Eén keer via de app en één keer als noodmelding. De NL-Alerts zijn zeven dagen terug te vinden in de app.

 

Link naar app in Apple App store

Link naar app in Google Play store

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail