Spring naar content

Samenwerkingsovereenkomst meldkamer Oost-Nederland getekend

Laatste update:

Op donderdag 13 april ondertekenden de directeuren van de twaalf samenwerkende organisaties (vijf ambulance-organisaties, vijf veiligheidsregio’s, politie en LMS) het samenwerkingsconvenant voor de Meldkamer Oost-Nederland.

Op dinsdag 21 maart zijn de meldkamers van Arnhem, Apeldoorn en Hengelo samengevoegd naar de splinternieuwe meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn. In de voormalige meldkamers was de samenwerking tussen hulpdiensten en meldkamers verschillend georganiseerd, soms met een juridische entiteit en soms niet. Voor de meldkamer Oost-Nederland is daarom een nieuwe samenwerkingsovereenkomst opgesteld waarin de basisafspraken zijn vastgelegd. Daarnaast is afgesproken dat de twaalf organisaties samenwerken op basis van onderling vertrouwen en op basis daarvan keuzes gemaakt worden.

De meldkamer Oost-Nederland bedient de provincies Gelderland en Overijssel en is verantwoordelijk voor 3.3 miljoen inwoners van deze provincies. Zij kunnen in noodsituaties een beroep doen op de hulpdiensten en de meldkamer. De meldkamer werkt in geval van crisis en/of ramp actief samen met alle hulpdiensten op de meldkamer.

Op de foto van links naar rechts: Piet Huizinga (Ambulance Oost en Ambulance IJsselland), Johan van Kastel (Directeur Veiligheidsregio Gelderland-Zuid), Anton Slofstra (Directeur Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden), Willemien Los (LMS), Jolanda Aalbers (Directeur bedrijfsvoering politie Oost-Nederland) en zittende Diemer Kransen (Directeur Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland).

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail