Spring naar content

Wereld Doven Dag

Laatste update:

Op 24 september 2022 is het Wereld Doven Dag. Als hulpdienst vinden we het belangrijk dat ook doven/slechthorenden ons in nood adequaat kunnen bereiken. Daarom hebben we begin dit jaar de 112NL app gelanceerd.

Wie via de app de meldkamer belt, kan meteen aangeven welke hulpdienst ze nodig hebben: politie, brandweer of ambulance. Een groot voordeel is dat de locatie van de beller meteen wordt meegestuurd, dan weet de meldkamer in ieder geval waar ze hulp naartoe moeten sturen. Ook kan de centralist via de app een chatgesprek starten.

Nieuwe ontwikkelingen

Recentelijk is de ‘Ik kan niet praten knop’ toegevoegd, die volgt meteen nadat de hulpvrager in de app aangeeft welke hulpdienst ze nodig hebben. Waar nu aan gewerkt wordt, is te zorgen dat de app probleemloos door anderstaligen gebruikt kan worden. Want hoewel de chatfunctie prima werkt via Google Translate zit er ook taal in de app zelf die eerst nog vertaald moet worden voordat anderstaligen de app veilig kunnen gebruiken. Wel zijn al flyers in verschillende talen beschikbaar, die vind je op deze website onder Veelgestelde Vragen. De 112NL app is momenteel bijna 170.000 keer gedownload.

Over Wereld Doven Dag

Werelddovendag wordt door de dovenwereld in Nederland en België gevierd op de laatste zaterdag van september. Het heeft onder andere als doel om meer bekendheid te geven aan doofheid en gebarentaal en op te komen voor de rechten en belangen van doven.

 

Uitleg 112-app, met gebarentolk

 

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail