Spring naar content

Hoogste punt nieuwbouw meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn bereikt

Laatste update:

Het is altijd een heugelijk moment in een bouwproces: het hoogste punt bereiken. Voor de nieuwbouw van de nieuwe meldkamer is dat feestelijke moment op 26 oktober. Stap voor stap komt de nieuwe meldkamer steeds dichterbij.

Sinds de start van de bouw, eind maart, is er veel gebeurd. Na het heien, de aanleg van de fundering en het optrekken van de vijf verdiepingen, bereiken we 26 oktober het hoogste punt van de nieuwbouw. Wie regelmatig in Apeldoorn komt, heeft gezien dat er afgelopen zomer hard is doorgewerkt. Met behulp van een grote telekraan ging het gebouw steeds verder de lucht in. Op dit moment staat er een groot stalen geraamte en zijn de verdiepingsvloeren zichtbaar.

 

 

 

 

 

 

Janice Meerenburgh, kwartiermaker Meldkamer Oost-Nederland: ‘We zijn blij dat het hoogste punt van de bouw is bereikt. Het is nu echt zichtbaar dat hier de nieuwe Meldkamer Oost-Nederland komt te staan. Dank aan de bouwers, die ondanks corona en winterse weersomstandigheden bij aanvang van de bouw dit voor elkaar hebben gekregen.’

 

 

 

 

 

 

Planning

De bouw verloopt nog steeds volgens planning. Dat betekent dat het gebouw in mei 2022 wordt opgeleverd. Daarna wordt de ICT en inrichting van het pand gerealiseerd. Voorjaar 2023 staat als moment gepland voor de verhuizing naar het nieuwe pand en de livegang van de Meldkamer Oost-Nederland.

Timelapse
Ook benieuwd naar de voortgang van de bouw? Via deze link of onderstaande QR-code is het verloop van de bouw tot nu toe te zien in een timelapse.

 

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail