Spring naar content

LMS-kantoorpand in Huis ter Heide aangekocht

Laatste update:

Op 1 februari is het koopcontract van het LMS-kantoorpand aan de Huis ter Heideweg 62 te Zeist getekend door het Politie Diensten Centrum.

Vanaf 1 augustus was dit pand aan de Huis ter Heideweg 62 in Zeist al in gebruik als landelijke LMS-locatie. Het pand werd vanaf die dag gehuurd en was gedeeltelijk beschikbaar als werkplek voor de LMS. Met de ondertekening van het koopcontract door het PDC is het pand nu eigendom van de politie en kan het verder ingericht worden als hoofdkantoor voor de LMS.

Toekomstbestendig thuishonk

Het nieuwe pand wordt het ‘thuishonk’ van de LMS en dé ontmoetings- en werkplaats voor iedereen die werkt voor de LMS en de meldkamers. Het gebouw zou afgelopen maanden verbouwd en ingericht worden als een toekomstbestendige, robuuste en flexibele werkomgeving voor medewerkers van de LMS, hulpverleningsdiensten en meldkamers. Door de coronapandemie en omdat de koop nog niet definitief was, is dit vertraagd. Komende weken wordt een nieuwe planning en bijbehorend ‘vlekkenplan’ (wie/wat zit waar) gemaakt.


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Het nieuwe LMS-hoofdkantoor

Multidisciplinair ontmoetingspunt

Het gebouw biedt ook voldoende ruimte voor andere partijen; het pand heeft de potentie om een multidisciplinair, operationeel ‘ontmoetingspunt’ te worden en de eerste stappen hiernaartoe zijn ook gezet. Zo zijn vanaf augustus in verband met de coronacrisis het Landelijk Operationeel Team-Corona (LOT-C), het Landelijk Coördinatieplatform Patiënten Spreiding (onderdeel LNAZ) en het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC) op dit moment de huidige huisgenoten van de LMS. In oktober 2020 is de Dienst Testen hier nog aan toegevoegd. Daarnaast heeft ook het IFV een uitvalsbasis in het gebouw.

Plattegrond en indeling

Het gebouw heeft 4 verdiepingen en beschikt naast de (flexibele) werkplekken over een receptie, vergaderzalen, auditorium en bedrijfsrestaurant. In het gehele pand gelden uiteraard de coronamaatregelen van het RIVM. Ook is signing aangebracht om te attenderen op de coronaregels en zijn er diverse schoonmaak- en desinfectiemiddelen beschikbaar.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail