Spring naar content

Gebruikerstesten Nieuwe Meldtafels

Laatste update:

Twee leveranciers zijn door de selectie voor de levering van de meldtafels gekomen. In maart mochten centralisten van alle meldkamers bij een proefopstelling de twee meldtafels testen in Utrecht.

De huidige overeenkomst met de leverancier voor de meldtafels loopt bijna af. De Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) en de Politie werken samen aan een nieuwe overeenkomst. In het besluit worden verschillende onderdelen beoordeeld waaronder onderhoud, kosten, beheer en comfort voor de eindgebruikers. De gekozen leverancier gaat het onderhoud doen van alle meldtafels, nieuwe tafels leveren aan de nieuwe meldkamers en tafels die te zijner tijd zijn afgeschreven vervangen.

Scores uitdelen

Centralisten van diverse disciplines en meldkamers konden op 15, 16 en 17 maart tijdens een proefopstelling de twee tafels blind testen. Op 15 maart zijn de tafels in aparte sessies door beheerders en ergonomen beoordeeld. Met oog op de coronamaatregelen droeg iedere tester een mondkapje en handschoenen, terwijl onder andere de beenruimte en de bediening van de tafel werden gekeurd en becijferd. Een tester uit Apeldoorn merkte op: “Ik vind het wel belangrijk dat ik mijn bord eten en kopje koffie naast mijn werkspullen op tafel kwijt kan. Daar was bij de ene tafel meer ruimte voor dan bij de ander.” Een verbetering die een aantal testers is opgevallen is dat de tafels en schermen hoger kunnen worden ingesteld dan voorheen.  Dit maakt het eenvoudiger om de werkplek voor gebruikers van verschillende lengtes op de gewenste en goede hoogte in te stellen.

Planning

Eind april wordt bekend welke leverancier de nieuwe meldtafels mag leveren en onderhoud op bestaande tafels mag uitvoeren. De nieuwe meldtafel wordt onder andere geplaatst in de nieuwe meldkamers in Apeldoorn en Amsterdam.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Gerben van der Schrier via gerben.van.der.schrier@politie.nl

 

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail