Spring naar content

Nagenieten van opening meldkamer Zeeland-West-Brabant en politiebureau Bergen op Zoom

Laatste update:

Op donderdag 24 september vierden we de feestelijke opening van het politiebureau Bergen op Zoom en de meldkamer Zeeland-West-Brabant. Deze meldkamer is de vierde meldkamer die nu is aangesloten op de landelijke IV-ICT-meldkamerinfrastructuur. Weer een belangrijke stap op weg naar het gezamenlijke netwerk van meldkamers.

Een bijzondere mijlpaal die we samen met betrokken en belangstellende collega’s, bouwers, inwoners, (online) mochten delen. Naast de 30 gasten op locatie keken zo’n 550 gasten live mee vanaf een eigen apparaat hoe drie medewerkers van politie, brandweer en ambulance een kunstwerk onthulden dat is gemaakt van gerecyclede uniformen. Symbool voor de samenwerking die ons in de maatschappij verbindt, nu verbonden in een nieuwe functie als akoestisch geluidspanelen in dit gebouw waar duurzaamheid een belangrijk thema is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
De opening werd ook vanuit thuis goed bekeken

Aansprekend werk

In plaats van een rondleiding werd de kijker in een korte film meegenomen voor een blik achter de schermen. Dit gaf een mooi beeld van de samenwerking tussen de verschillende disciplines in dit verzamelgebouw. De kijkers zaten op het puntje van hun stoel: “Het is net een spannend jongensboek”. Dat het werk op de meldkamer mensen aanspreekt blijkt wel uit de veelgestelde vraag: “Hoe kan ik centralist worden?”

Hoogtepunten in beeld

Wil je nog even nagenieten van alle hoogtepunten tijdens dit evenement? Kijk dan op de eventpagina. Hier vindt je alle foto’s, de video van het evenement en de Aftermovie waarin alle hoogtepunten van de officiële opening nog even de revue passeren.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail