Spring naar content

Mijlpaal: 10 jaar onderweg Van Regeerakkoord tot Wijzigingswet

Laatste update:

Op 30 september 2020 was het 10 jaar geleden dat het Regeerakkoord is ondertekend waarin het verbeteren van de meldkamer is opgenomen. Een historische mijlpaal, die online gemarkeerd werd samen met de collega’s van de hulpdiensten, meldkamers en de Landelijke Meldkamer Samenwerking.

Door de coronaregels was het helaas niet mogelijk om fysiek samen te komen, maar dit historische moment mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom organiseerde de LMS op 30 september jl. voor alle collega’s in het meldkamerveld een speciaal online Live Event: ‘10 jaar onderweg: Van Regeerakkoord tot Wijzigingswet’.

 

 

 

 

 

 

River deep, mountain high
Via MS Teams konden alle collega’s uit het veld meekijken naar LMS-directeur Jan van Loosbroek, die stil stond bij de route van de afgelopen tien jaar. Jan: ‘Het is een levensweg die we met elkaar bewandelen, gekenmerkt door ‘river deep, mountain high’. Hoogtepunten zoals het Regeerakkoord, het Transitieakkoord, de samenvoegingen en aansluitingen van de meldkamers, de overdracht van beheer en de wetswijziging die van kracht is gegaan. Maar ook momenten die op een andere manier routebepalend waren, zoals de Tramaanslag in Utrecht en de KPN-storing afgelopen jaar en de Coronapandemie dit jaar. En tussen al die onvoorspelbare gebeurtenissen door, werken we hard aan de noodzakelijke verbeteringen in de IV/ICT-infrastructuur, C2000, Platform 112 en aan het verder professionaliseren van onze organisatie. We moeten hierin ook nog verder groeien en leren van elkaar. Ook dat hoort bij een levensweg’.

Compliment
De levensweg is samengevat in een visuele tijdlijn ’10 jaar onderweg’. Jan: ‘Op deze plaat zie je ons gezamenlijke pad van afgelopen 10 jaar. Maar we zijn er nog niet, dit is slecht een tussenstation. Onvoorspelbare en onvoorstelbare gebeurtenissen zullen ook de komende jaren op ons pad komen. Dat biedt ook kansen om er nog beter en krachtiger van te worden. En ik heb daar geen zorg over, want ik geloof in de kracht van de club met wie we dit doen. Alle collega’s in dit veld die elke dag opnieuw keihard werken, met veel betrokkenheid en drive. Een dik compliment voor jullie allen!’

Download hier de tijdlijn ’10 jaar onderweg’.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail