Spring naar content

Innovatietafel: De plek waar innovatie en operatie samenkomen

Laatste update:

Op maandag 25 mei en woensdag 27 mei werden de innovatietafels geleverd op de meldkamer Den Haag. Na een testronde bij de lokaal beheerders worden de tafels geplaatst op de meldkamervloer en zijn ze operationeel.

De innovatietafels bieden de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten realtime te testen in het operationele proces. Hierdoor wordt een businesscase van een innovatie ondersteund door resultaten vanuit de operatie. Dit draagt bij aan de onderbouwing van de keuze om een product of dienst wel of niet in productie te nemen en breder aan te bieden.

De centralist aan tafel

Een innovatietafel heeft alle mogelijkheden van een standaard meldkamertafel. Daarnaast kunnen centralisten een nieuwe applicatie op een daadwerkelijke melding toe passen. Deze tafel maakt innovaties onderdeel van het bestaande werkproces van de centralist. Centralisten kunnen er zelf voor kiezen om hun dienst te draaien op de innovatietafel.

Livestream als eerst beschikbaar

In Den Haag zal de komende drie maanden de mogelijkheid voor een livestream beschikbaar zijn. Dit is gelijk aan de dienst die in de Meldkamer Noord-Nederland wordt gebruikt. Met de livestream kunnen centralisten bij een melding het telefoonnummer van de melder uit het GMS-systeem halen en een bericht sturen naar de melder. Met toestemming van de melder krijgt de centralist toegang tot de camera van de telefoon. Naast een beschrijving van de situatie van de melder kan de centralist nu daadwerkelijk meekijken

Begeleiding

Voor het toepassen van de livestream is relatief weinig begeleiding nodig. Voor innovaties die later beschikbaar zijn, is ondersteuning wellicht wel gewenst. Dit geldt onder andere voor het aanbevelingensysteem, een systeem dat situaties herkent en centralisten suggesties geeft voor vervolgvragen aan een melder. Met ondersteuning van de LMS, bepalen de disciplines, centralisten en meldkamer welke vorm van begeleiding het meest geschikt is. Dit kan in verschillende vormen waaronder een e-learning, een training of korte uitleg bij een briefing aan het begin van de dienst.

Dit jaar is er nog ruimte om op een of meerdere meldkamers innovatietafels te plaatsen zodat centralisten innovaties kunnen testen en mee helpen om te bepalen wat het werkproces verbetert.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail