Spring naar content

Kennismakingsbijeenkomst Hackathon

Laatste update:

Op 3 t/m 5 april 2020 organiseert Odyssey de grootste (blockchain) hackathon ter wereld in Groningen. Een van challenges is afkomstig van de LMS en gaat over hoe je het hulpverleningsproces veilig kunt organiseren met de inwoners zelf. Op 4 en 5 februari vond, in de Hogeschool van Den Haag een kennisbijeenkomst plaats.

Tijdens deze twee dagen hebben mensen met interesse voor de hackathon meer kunnen leren over de challenges. Studenten, starters en andere geïnteresseerden vulden het Auditorium van de Hogeschool. Daarnaast was er de mogelijkheid voor partners vanuit de overheid, non-profit organisaties en het bedrijfsleven om elkaar op te zoeken en de samenwerking op de vraagstukken te verbeteren.

Vanuit de LMS waren Sander Koot (Innovatie) aanwezig en Jeroen Lemereis als vertegenwoordiger van de discipline Politie. Na een korte pitch waarbij Sander de kern van het probleem toelichtte die de challenge ‘Inclusive Safety Communities’ adresseert was er ruimte voor vragen uit de zaal. Een multidisciplinair panel met vertegenwoordigers uit de hulpverlening en het meldkamerveld gaf onder andere antwoord op de vragen: “Hoe verloopt het huidige 112 proces?” en “Wat moet de aard van de oplossing zijn binnen de challenge?”

“Het was een mooie bijeenkomst. Het maakt me nieuwsgierig naar de ideeën die de geselecteerde teams zullen meebrengen in de challenge. De hackathon is een kans om ons binnen het meldkamerveld te laten inspireren,” aldus Jeroen Lemereis.  Sander geeft aan tevreden te zijn als de geselecteerde teams de goede dingen doen. “Iets waar we vanuit LMS iets mee kunnen. We bieden ook aan dat het winnende team wordt ondersteund vanuit de LMS om hun idee verder uit te werken en een pilot te draaien binnen de meldkameromgeving.”

Meer informatie

Wil je meer weten over de hackathon? Je kunt eventuele vragen stellen via de communitypage van Odyssey en meer informatie vinden over de challenge op de website. De inschrijving is helaas gesloten.

 

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail