Spring naar content

Hackathon: Hoe nu verder?

Laatste update:

Tijdens een hackathon zoeken innovatieteams uit de hele wereld naar een oplossing voor grote uitdagingen. Afgelopen november vond de Odyssey Hackathon plaats als een online evenement. 5 teams werkten drie dagen intensief samen aan een challenge die LMS had aangedragen.

De challenge was als volgt: Kom met een oplossing waarbij iedere burger in staat gesteld kan worden om een rol te spelen bij acute hulpverlening op basis van wat men kan, weet en/of heeft.

De oplossing

Het winnende team kwam al snel tot de conclusie dat er al heel veel burgerapps zijn. Soms gericht op een specifieke handeling, soms op een ‘community’, maar in ieder geval heel weinig echt verbonden met de meldkamer. Het team heeft een stuk techniek ontwikkeld dat de centralist in staat stelt om de juiste, gecertificeerde en beschikbare burgerhulpverlener te selecteren uit een pool van allerlei burgerapps. Door deze oplossing bouw je niet de zoveelste app maar maak je slim gebruik van wat er is, blijft de meldkamer in regie, maak je vaardigheden van de burger verifieerbaar en bovenal, win je kostbare seconden in acute situaties en red je daarmee misschien ook wel levens!

 

 

 

 

 

 

Hoe gaan we de oplossing realiseren?

In de voorbereiding op de hackathon zijn er al gesprekken geweest met stakeholders. Als LMS zijn wij geïnteresseerd in een vervolg, maar ook veiligheidsregio’s en burgerapps willen deelnemen aan een pilot. In december wordt de oplossing vertaald naar een concreet voorstel die wij hopelijk volgend jaar kunnen testen in de praktijk!

Meer weten?

Kijk op www.odyssey.org of neem contact op met Sander Koot.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail