Spring naar content

Meldkamers Nijmegen en Arnhem samengevoegd

Laatste update:

De meldkamers van de politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid werken vanaf vandaag samen in Arnhem. De samenvoeging van de meldkamers in Nijmegen en Arnhem is een natuurlijke ‘tussenstap’ in de samenvoeging van de meldkamers van Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden naar Apeldoorn die gepland staat medio 2022.

Waardering voor de centralisten vanuit besturen VGGM en VRGZ
Namens de Veiligheidsregio’s waren Hubert Bruls (voorzitter VRGZ) en Carol van Eert (portefeuillehouder meldkamer VGGM) aanwezig om de centralisten te bedanken voor hun inzet tijdens de afgelopen samenvoegingsperiode: ‘Grote waardering en complimenten voor het harde werk dat ook jullie verzet hebben tijdens deze periode. Bijzonder om te zien dat ondanks al het extra werk, de inwoners en hulpverleners van Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid hier niets van gemerkt hebben.’

MAN 2

Spoedhulp blijft gegarandeerd
De kwaliteit van ons belangrijkste product: spoedeisende hulp bieden aan iedereen die onze meldkamer belt èn het ondersteunen van ons politie-, brandweer- en ambulancepersoneel ‘op straat’, blijven we garanderen. De aansturing van de hulpverleningsvoertuigen gebeurt vanaf nu vanuit Arnhem.

 

 

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail