Spring naar content

Nieuwe elektronische leeromgeving voor meldkamermedewerkers beschikbaar

Laatste update:

Vanaf 29 januari is er een elektronische leeromgeving beschikbaar, waar multidisciplinaire opleidingsproducten voor medewerkers van de meldkamer worden aangeboden: de LMS-Campus.

De kennis en kunde van medewerkers van meldkamers is een basisvoorwaarde voor het goed functioneren van meldkamers. Daarom wordt er komende jaren door de samenwerkende disciplines veel geïnvesteerd in het opleiden, trainen en oefenen van medewerkers meldkamer.

Marianne Nijholt, LMS projectleider vakbekwaamheid: ‘Uitgangspunt is om bij elke wijziging in techniek of proces het trainen en oefenen van personeel mee te nemen. Gefaciliteerd door de LMS willen we de meldkamers ontzorgen door hen kwalitatief goede opleidingsprogramma’s en -producten aan te bieden voor generieke onderwerpen, die ze naar eigen inzicht in hun eigen werkpraktijk kunnen toepassen Om deze opleidingsproducten aan centralisten van de diverse disciplines te kunnen aanbieden, is deze elektronische leeromgeving ingericht, de LMS-Campus.’

Voor wie
De LMS-Campus is op dit moment toegankelijk voor centralisten van politie, brandweer en KMar. Zij krijgen hiervoor een email met inloggegevens. Na inloggen kunnen zij gebruik maken van de LMS- Campus. Centralisten van de ambulancezorg zijn nog niet toegevoegd aan de LMS-Campus. Indien RAV’en of MKA’s gebruik willen maken van de elektronische leeromgeving kunnen zijn contact opnemen met LMS.

LMS Campus inlogscherm

E-learning AML
Als eerste is de e-learning AML (Advanced Mobile Location) beschikbaar. AML is een nieuwe techniek op mobiele telefoons, waarmee de centralist nog sneller de juiste hulp naar de juiste plaats kan sturen. Vanaf begin 2019 kan bij telefoons die deze functie ondersteunen nauwkeurige locatie-informatie automatisch worden meegestuurd bij een 1-1-2 oproep. In deze e-learning leer je wat de mogelijkheden van AML zijn en hoe je de locatiegegevens van AML kunt gebruiken in GMS.

Aanbod
Het aanbod wordt in 2019 uitgebreid met onderwerpen als: 112-app, doorontwikkeling 112 en het handelingskader gegevensverwerking. Zodra er een nieuwe e-learning beschikbaar is, wordt hierover een bericht via de mail gestuurd.

Vragen?
Voor vragen over de LMS-Campus of vakbekwaamheid kun je terecht bij Marianne Nijholt, via vakbekwaamheid@landelijkemeldkamer.org


 

 

 

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail