Spring naar content

Project Samenvoeging meldkamers Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond afgerond

Laatste update:

Na 8 jaar intensieve samenwerking komt er een eind aan het project ‘Samenvoeging meldkamers Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond’. Naast de officiële opening op 6 juni 2018 van de nieuwe state of the art en futureproof meldkamer in het World Port Center zijn nu ook fase 2, 3 en 4 van dit project afgerond. We zijn trots op het resultaat!

Het hart van het project realiseerden we vorig jaar: één meldkamer voor een gebied van 32 gemeenten met zo’n 1,7 miljoen mensen. Een meldkamer die als eerste aangesloten werd op de landelijke ICT-infrastructuur. Of zoals minister Grapperhaus zei: de eerste échte meldkamer van de 21ste eeuw. Maar hoe belangrijk dat moment ook was, daarmee was het project nog niet ten einde. De projectopdracht omvatte ook de bouw van de crisisruimten voor mono- en multi actieruimten, de bouw van kantoorruimten voor medewerkers van de meldkamer en (uiteindelijk) de terugbouw van het oude ICT rekencentrum.

Tijdens de feestelijke eindoplevering op maandag 16 december werd het project door Sjaak Seen, projectleider ‘Samenvoeging meldkamers ZHZ en RR’ symbolisch overgedragen aan Arjen Littooij, algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Sjaak Seen bedankte de  leden van de stuurgroep, LMS en de medewerkers van het projectteam voor hun tomeloze energie om alle vraagstukken op te pakken en alle uitdagingen tot een goed einde te brengen. De flexibiliteit van de medewerkers was hierbij van groot belang. En nu is het moment daar, de opdracht is geklaard! In januari gaat de meldkamer inclusief personeel over naar de politie en komt de meldkamer onder de vlag van de Landelijke Meldkamer Samenwerking te vallen.

Arjen Littooij, algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond:
“Ook de komende tijd blijven we gezamenlijk investeren in een goede samenwerking. We willen het knooppunt van informatie zijn en blijven rond melding, alarmering en bestrijding van calamiteiten. We moeten een adequaat antwoord formuleren rond continuïteit en het inzetten van risicomanagement. Deze uitdagingen komen niet alleen voor rekening van de LMS. Als veiligheidsregio’s moeten we hierin nauw samenwerken met de meldkamer en LMS. Die verbinding is van vitaal belang willen we borg kunnen staan voor de veiligheid in ons verzorgingsgebied.”

 

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail