Spring naar content

Meldkamer Noord-Holland test drie proefopstellingen

Laatste update:

Op 6 april vond de 'mock-up' (proefopstelling) in Alkmaar plaats. Zo'n 170 collega’s konden drie indelingen voor de meldkamer bekijken en hun mening erover geven.

De mock-up was in een tent op het middenterrein van ijsbaan De Meent neergezet. Voorafgaand aan 6 april was er al veel werk verricht. Onder begeleiding van Ineke Draisma van VHP (het bedrijf dat is ingehuurd om in dit proces te ondersteunen) heeft de ‘werkgroep mock-up’ zich in een aantal bijeenkomsten gebogen over de wijze waarop de meldkamer ingedeeld zou kunnen worden. Ook buiten deze bijeenkomsten om is er veel gepuzzeld en zijn er de nodige ideeën aangeleverd. Op basis hiervan heeft zijn de proefopstellingen voor de mock-up gemaakt.

Drie proefopstellingen

Tijdens de mock-up zijn drie conceptindelingen voor de meldkamer getoond. Op basis van de reacties die tijdens de mock-up als in de week na 6 april konden worden aangeleverd, wordt nu een definitief voorstel gemaak. Dit voorstel wordt aangeboden aan de programmamanager. Het Directieteam MK NH neemt aansluitend een besluit over de definitieve indeling. Daar kan dan vervolgens ook de aannemer verder mee aan de slag.

Mock-up Meldkamer Noord-Holland

Impressie

Een filmverslag van de mock-up is gemaakt door Frans Vogelaar. De film start met een korte toelichting van regionaal kwartiermaker Frank van Herpen over waar we nu staan en wat er komend jaar nog gaat gebeuren. Ineke Draaisma van VHP licht toe op basis van welke uitgangspunten de drie concept indelingen voor de meldkamer tot stand zijn gekomen. Ook zijn er foto’s (met dank aan Jeffrey Koper) van de mock-up gemaakt; deze kun je bekijken via deze link: http://bit.ly/FotosMockup

 

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail