Spring naar content

Verhuizing Meldkamer Noord-Holland op schema

Laatste update:

De tijdelijke meldkamer Noord-Holland is klaar voor gebruik. Een kijkje achter de schermen en virtueel!

De verbouwing van de tijdelijke meldkamer aan de Zijlweg loopt geheel volgens plan. Hans Harding, projectleider Huisvesting en Inrichting, kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste verbouwingsperiode. Hans: ‘Tijdens de afgelopen weken hebben de collega’s slechts 1 keer gebruik moeten maken van de noodknop. Als er in bepaalde gevallen echt absolute stilte noodzakelijk is, denk aan een reanimatie of een ‘heterdaad inbraak’, kan de calamiteiten coördinator op een noodknop drukken waardoor op de bouwplaats een lichtflits af gaat en iedereen weet dat de bouwwerkzaamheden direct stil moeten worden gelegd. Na het indrukken van de noodknop werden de bouwactiviteiten inderdaad stil gelegd. Echter, er was hier sprake van toeval, zo bleek later. De werkzaamheden waren op het moment van waarschuwen juist afgerond!

Tijdelijke meldkamer klaar voor gebruik
De verbouwing heeft verder niet voor al te veel hinder gezorgd en de tijdelijke meldkamer op de begane grond is nu klaar voor gebruik. Hans licht de vervolgstappen toe: ‘Deze maand plaatsen we eerst de meldkamertafels, waaronder de twaalf meldkamertafels die we geleend hebben van de collega’s Den Bosch. Vanaf 17 juli gaan we elektra en datakabels aansluiten op de tafels. En een week later, op 25 en 26 juli, wordt er verhuisd en gaat alle apparatuur die op de meldkamertafels staat van de tweede verdieping naar de begane grond’.

Nieuwe meldtafels
Ondertussen worden door de vertegenwoordigers van de klankbordgroep de laatste details van de nieuwe (landelijke) meldtafels besproken.  Zodat deze geheel op maat besteld kunnen gaan worden en begin volgend jaar geleverd kunnen worden .De standaardtafels zijn in samenwerking met de LMO tot stand gekomen. Voor het aanschaffen en onderhouden van meldkamertafels is een procedure vastgesteld. 

Meldtafel Noord-Holland

Virtuele rondleiding
Wil je weten hoe de nieuwe meldkamer Noord-Holland er ongeveer uit komt te zien? Doe dan de virtuele rondleiding en wandel door de verschillende ruimtes. Het filmpje is ook te vinden op het YouTube kanaal van de Veiligheidsregio Kennemerland.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail