Spring naar content

Opleiding nieuwe meldkamer Rotterdam afgerond

Laatste update:

Meldkamermedewerkers van de nieuwe meldkamer Rotterdam hebben hun basisopleiding voor de nieuwe meldkamer afgerond. Na afloop van de testfase krijgen zij tot november de gelegenheid om te oefenen en de kennis op peil te houden. Alle feedback van de cursisten tijdens de opleiding is verzameld en wordt nu geïnventariseerd en geanalyseerd.

Zo'n 220 collega's kregen de afgelopen weken van de kerninstructeurs uitleg over het gebouw en hun nieuwe meldtafel, de LMO-werkplek, telefonie en GIS. Gedurende de cursusdag kregen de cursisten de gelegenheid opmerkingen te maken en vragen te stellen. Het projectteam en de LMO beantwoorden zoveel mogelijk de vragen en onderzoeken welke opmerkingen prioriteit krijgen om opgelost te worden.

Oefenen noodzaak

In het algemeen waren de collega's zeer te spreken over hun nieuwe werkplek. De opleiding was volgens hen een goede introductiecursus. Ze onderstreepten de noodzaak om te mogen blijven oefenen in aanloop naar de samenvoeging. Daar is van half oktober tot de opening van de nieuwe meldkamer gelegenheid voor. In die periode zullen alle collega’s tevens een korte herhalingscursus volgen en wordt een veegklas geformeerd voor diegenen die de opleiding hebben gemist.

MK RR

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail