Spring naar content

Samenvoeging meldkamers Zuid-Holland Zuid en Rotterdam-Rijnmond op 15 mei

Laatste update:

De meldkamers van Dordrecht en Rotterdam voegen op dinsdag 15 mei 2018 samen.

Volgens planning was de nieuwe meldkamer in Rotterdam in het voorjaar van 2017 bouwkundig gereed. In de zomer vonden de opleidingen plaats. Alle seinen stonden op groen om in november de meldkamers Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid hierin samen te voegen. Door het uitstellen van de invoering van het nieuwe C2000 moest de planning echter op de schop.

Uitstel nieuw C2000
Een fikse tegenvaller voor de meldkamerorganisatie, het project Samenvoeging Meldkamers en de LMO beaamt kwartiermaker LMO Rotterdam Sjaak Seen: “Het nieuwe C2000 maakt onderdeel uit van de landelijke ICT waarmee de nieuwe meldkamers worden uitgerust. Wachten op de komst van het nieuwe C2000 zou voor alle partijen en de na Rotterdam te bouwen nieuwe meldkamers een fikse vertraging opleveren. Om de schade te beperken hebben het projectteam, de vertegenwoordigers van de meldkamer Rotterdam, de LMO en MDC samen na grondig onderzoek ingezet op inbouw van het bestaande C2000 in de nieuwe landelijke meldkamer-ICT’.

Nieuwe datum
Dat bleek een haalbaar scenario en daarop besloot de stuurgroep om voort te gaan met dit traject.  Sjaak licht de nieuwe planning toe: ‘De nieuwe datum voor de samenvoeging van de meldkamers van Dordrecht en Rotterdam is dinsdag 15 mei 2018. De reservedatum is dinsdag 29 mei 2018. Dit traject heeft wel enkele functionele consequenties, zoals aanzienlijk minder meldtafels met C2000 en geen free seating. De aanpassing is naar verwachting in het voorjaar 2018 gereed en blijft tot de komst van het nieuwe C2000 in stand. Daarna zal het nieuwe C2000 in de landelijke meldkamer-ICT worden ingebouwd’.

MK RR

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail