Spring naar content

Samenwerking bij aanschaf luchtfoto’s voor de huidige meldkamers in Oost-Nederland

Laatste update:

Op de vier huidige meldkamers in Oost-Nederland is het systeem CityGis in gebruik, dat onder andere gebruik maakt van luchtfoto's. Tot voor kort schafte iedere meldkamer 'eigen' luchtfoto's aan, maar nu trekken de meldkamers daar samen in op.

luchtfoto Eerder dit jaar is al een gemeenschappelijk systeem voor alarmering aangeschaft voor de meldkamers in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Nu kunnen we ook melden dat de luchtfoto's voor CityGis (2016 en 2017) samen door de meldkamers in Apeldoorn en Arnhem in huis zijn gehaald.
Begin 2016 hebben de beheerafdelingen van de meldkamers samen gesprekken gevoerd met leverancier CityGis. De samenwerking en de gesprekken hebben geleid tot een gemeenschappelijk aanpreekpunt in het geval van problemen en bij foutoplossing én tot voordelen op het gebied van inkoop.
 

Samenwerking beheerders Oost-Nederland
Sinds 2014 hebben de afdelingen lokaal beheer van de meldkamers in Oost-Nederland maandelijks overleg. Belangrijke onderwerpen van gesprek zijn; hoe we samen kunnen optrekken richting leveranciers en hoe we kunnen toegroeien naar gemeenschappelijke aanschaf en inrichting van systemen.

Uniformiteit
Kortom, we groeien steeds verder toe naar gemeenschappelijk uniform ingerichte systemen en maken bjj aanschaf van zaken gebruik van onze samenwerking. Uiteraard brengt de samenwerking ook financiële voordelen met zich mee.

Joost Bergsma, Bureauhoofd Meldkamerbeheer Gelderland-Midden

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail