Spring naar content

Hans Blokker nieuwe directeur MON

Laatste update:

Freek Vierwind heeft een opvolger: Hans Blokker is op 1 augustus begonnen als directeur MON, op interim-basis - vooralsnog voor een periode van twee jaar - vanwege de vorming van de Landelijke Meldkamer.

Hans BlokkerHans heeft het grootste deel van zijn werkzame leven gewerkt bij brandweerorganisaties binnen Rijksinspectie, gemeenten, clusters en regio’s, waaronder ook VNOG en IJsselland. Daarnaast was hij hoofd ICT en hoofd facilitaire zaken, en organiseerde huisvestingszaken bij een GGD. Verder  is hij verantwoordelijk geweest voor alle vormen van veiligheid bij een tunnelproject van RWS. Sinds 2007 is hij als ZZP-er interim- en  projectmanager, gericht op organisatie en verandertrajecten. Daarnaast is hij coach.


Zelf geeft hij aan waarom hij directeur van de meldkamer MON wil zijn:

“Graag draag ik bij aan een veilige(r) samenleving via een maatschappelijk relevant instituut zoals de MON. Het veiligheidsdomein boeit me zeer, en communicatie binnen en tussen de verschillende hulpverleningsorganisaties is essentieel. De dynamiek in dit werkveld die tussen de multi-partners plaatsvindt, zowel binnen als buiten de meldkamer, boeit mij en ik draag graag bij om die goed te laten verlopen in een functie waarbij ik het verschil kan maken.”

 

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail