Spring naar content

Meldkamer Apeldoorn als eerste naar nieuwe fleetmap

Laatste update:

In het communicatienetwerk C2000 gaat de communicatie tussen bijvoorbeeld een bevelvoerder en de meldkamer via een gespreksgroep. Er zijn diverse gespreksgroepen. Al deze gespreksgroepen zijn geordend in een zogenaamde fleetmap. Op 4 oktober 2016 rond 8.00 uur was het zover: De brandweren van Veiligheidsregio’s Noord- en Oost - Gelderland (VNOG) en IJsselland (VRIJ) namen hun nieuwe C2000 fleetmap (LKF-B) in gebruik.

In aanwezigheid van de voltallige projectgroep en de directeuren van Veiligheidsregio IJsselland, Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland en Meldkamer Oost Nederland ging de knop om naar de nieuwe fleetmap van de brandweer. Hiermee zijn de Meldkamer Oost Nederland, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland de eersten die over zijn op deze nieuwe landelijke fleetmap.
Op het gebied van C2000 zijn er verschillende ontwikkelingen in gang gezet. Ontwikkelingen, zoals de complete vernieuwing van het C2000 netwerk dat in 2017 moet zijn afgerond. Vooruitlopend daarop moet heel Brandweer Nederland de nieuwe LKF-B hebben ingevoerd. Een project met directe gevolgen voor het operationeel optreden van de hulpdiensten in het gebied van de Meldkamer Oost Nederland (regio’s VNOG en IJsselland). Dit project liep met grote vaart tussen juni en 4 oktober.

fleetmap

 V.l.n.r.: Hans Blokker (directeur MON), Lieke Sievers (Regionaal Commandant VeiligheidsregioIJsselland) en Aart Schoenmaker (directeur Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland)

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail