Spring naar content

Proefopstelling Meldkamer Oost-Brabant

Laatste update:

De meldkamers in Eindhoven en Den Bosch worden samengevoegd tot één meldkamer Oost-Brabant. De voorbereidingen zijn in volle gang. Een belangrijk onderdeel is de inrichting van de ruimte in het Gemeenschappelijk Meld Centrum (GMC) in Den Bosch waar alle collega’s gaan samenwerken.

oostbrabant 1Dinsdag 15 maart 2016 zijn ruim 20 medewerkers van beide meldkamers in touw geweest om de indeling van de nieuwe meldkamer vorm te geven. Deze proefopstellingen zijn uitgezet in de kelder van het GMC. De kelder is hetzelfde als de verdieping waar de gezamenlijke meldkamer wordt gehuisvest. Uit het voortraject zijn twee opstellingen gekozen die ’s morgens fysiek na elkaar zijn neergezet.

Alle aanwezigen hebben hun mening gegeven via een enquête-formulier en zijn uitgebreid met elkaar in gesprek gegaan over de voor- en nadelen van de twee opstellingen. Door gezamenlijk te sparren zijn er twee nieuwe varianten naar voren gekomen.

oostbrabant 2’s Middags is er gezamenlijk gesjouwd met tafels en stoelen om de nieuw bedachte varianten neer te zetten. Uiteindelijk is er zo een opstelling ontstaan die door iedereen goedgekeurd werd. De gekozen opstelling heeft de hele week nog in de kelder van het GMC gestaan, zo hebben de andere medewerkers de mogelijkheid gekregen om de opstelling te bekijken en een gevoel te krijgen bij de nieuwe meldkamer vloer.

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail