Spring naar content

Beeldschermconfiguratie nieuwe meldkamer Rotterdam bekend

Laatste update:

Op de meldtafels van de nieuwe meldkamer in Rotterdam komen drie beeldschermen: twee keer 27 inch en één keer 34 inch. Deze keuze wijkt af van de toekomstige landelijke standaard omdat de meldtafels in Rotterdam minder breed zullen zijn dan de standaardtafels.

De meldkamerorganisatie in Rotterdam hecht veel belang aan de inspraak van medewerkers bij zaken waarmee zij dagelijks hun werk moeten doen. Dit was het geval bij de keuze van de meldtafels en dus nu ook bij de keuze van de schermen die op de meldtafel geplaatst worden.

Medewerkersparticipatie

Daarom waren twee afvaardigingen op werkbezoek geweest bij het Meldkamer Diensten Centrum (MDC) in Amsterdam om daar proefopstellingen te bekijken. Op 14 november 2016 was het een afvaardiging van de beheerders en het projectteam (ICT en H&I) en op 29 november 2016 een afvaardiging van de leden van de Werkgroep Huisvesting en Inrichting, de klankbordgroep Personeel en de BOR . Op 22 november 2016 heeft een deskundige van het ergonomisch bureau VHP de opstellingen beoordeeld.

Advies overgenomen en ondersteund

De ergonoom adviseerde de 2x 27 inch en 1x 34 inch variant en dit advies werd op 29 november door de medewerkers bevestigd. Daarop besloot de stuurgroep voor deze variant te gaan.

De LMO begrijpt en ondersteunt de keuze omdat het voor Rotterdam de enige bruikbare configuratie is. Daarnaast vraagt de voortgang in Rotterdam om vooruit te lopen op landelijke besluitvorming. Resterend zijn twee kanttekeningen. Er moeten afspraken gemaakt worden over de extra beheerslasten en de schaalbaarheid van de applicatievensters moet onderzocht worden.

Samen onderweg naar de meldkamer Rotterdam!

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail