Spring naar content

Informatiebijeenkomsten personeel meldkamer Rotterdam druk bezocht

De informatiebijeenkomsten voor het personeel van de toekomstige meldkamer Rotterdam op 14 en 22 oktober 2015 zijn druk bezocht. Tijdens de bijeenkomsten is iedereen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond de nieuwe meldkamer Rotterdam. Niet alleen centralisten, maar ook de staf, leiding, ondersteuning en beheer van de meldkamers hebben hier volop gebruik van gemaakt.

bijeenkomst rotterdam

Huisvesting en personeel favoriet

De inloopbijeenkomsten zijn georganiseerd door het projectteam “Samenvoeging meldkamers”. De invulling van de twee avonden is samen met de klankbordgroep personeel tot stand gekomen. De klankbordgroep en leidinggevenden is gevraagd welke onderwerpen de meeste aandacht hebben bij  de medewerkers. Dit bleken onder andere huisvesting en inrichting en personele ontwikkelingen te zijn. Tijdens de twee informatiebijeenkomsten zijn deze uitvoerig besproken.

Film nieuwe meldkamer

Allereerst werd een animatie getoond van het ontwerp van de nieuwe meldkamer Rotterdam. “Dit geeft een impressie hoe het eruit gaat zien, hoe de ruimten worden ingedeeld en welke materialen er worden gebruikt.” aldus Marien van Wijngaarden, projectleider Huisvesting en Inrichting. Na het tonen van het filmpje en enige toelichting van Marien zijn de vragen die er waren besproken over onder andere de lockers, beveiliging, stoelen, licht en klimaatbeheersing. De reacties uit de zaal op de nieuwe inrichting zijn vooral positief.

Parkeren

Daarna kwam Ton Heesen (hoofd DROC) aan het woord om de personele en organisatorische aspecten te bespreken. Het parkeren werd op beide avonden uitvoerig besproken alsook roosters en functies. Ton Heesen geeft aan dat hij graag ideeën verwelkomt van de collega’s zelf. Wat hem betreft moeten we vooral praktisch zijn en gezamenlijk op blijven trekken. Hij besluit: "het komt nu snel dichterbij. En als ik kijk waar we staan ben ik trots, trots op wat we allemaal al hebben gedaan. Het projectteam en alle medewerkers van de meldkamer die zich hebben ingezet in alle werkgroepen".

Informatiebijeenkomsten in december 2015

Op 1 en 9 december zijn er weer twee informatieavonden gepland. Meld je hiervoor aan via je leidinggevende De onderwerpen die dan aan bod komen zijn de pilot multi-intake en de planning van het project.