Eerste stappen nieuwbouw
Het projectteam dat verantwoordelijk is voor de nieuwbouw van het pand aan de Groest, heeft de afgelopen periode een projectorganisatie ingericht. Dit projectteam Huisvesting nieuwbouw Groest heeft onder andere een klankbordgroep ingericht. De gebruikers van de meldkamer worden vertegenwoordigd door Remko Knook, projectleider Huisvesting en Inrichting Meldkamer Midden-Nederland. Remko zal daar waar noodzakelijk zijn werkgroep Huisvesting en Inrichting MK MNL raadplegen en betrekken. We stemmen met de lijnvertegenwoordigers af of deze werkgroep voldoende en kwalitatief genoeg bemenst is, aangezien mogelijk vaker en intensiever afgestemd moet worden. Naar aanleiding van de eerste klankbordgroepbijeenkomst op 9 augustus, heeft het projectteam huisvesting nieuwbouw Groest onderstaand bericht opgesteld.
Klankbordgroep herontwikkeling huisvesting Hilversum van start
Op donderdag 9 augustus vond de eerste bijeenkomst plaats van de klankbordgroep herontwikkeling huisvesting Hilversum. In deze klankbordgroep worden de gebruikers van het nieuw te bouwen pand aan de Groest in Hilversum maandelijks geraadpleegd en geïnformeerd over deze grote operatie.
Op 5 april 2018 besloot de project stuurgroep Midden-Nederland dat nieuwbouw op de plek van het huidige pand aan de Groest, wat betreft eisen en kosten, het beste scenario vormt. De ambitie is om het nieuwe pand aan het einde van het eerste kwartaal 2022 op te leveren. Voor het nieuwe pand opgeleverd kan worden moet er flink wat werk verzet worden. De projectleiders huisvesting Suzanne de Graaf en Ellen van Teeckelenburg zullen de komende tijd vooral druk zijn met het opstellen van het programma van eisen. Daarbij vragen ze input van alle toekomstige bewoners van het pand. Deze zijn vertegenwoordigd in de klankbordgroep herontwikkeling Huisvesting. De klankbordleden zullen steeds hun teams op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen.
Hoe werken we in 2022?
Suzanne de Graaf: ‘Samen met toekomstige bewoners van het nieuwe ‘Groest’ gaan we de komende tijd hard aan de slag om het programma van eisen op te stellen. We maken het algemene huisvestingskader passend voor de nieuwbouw. We komen op 23 augustus weer bij elkaar om met de klankbordgroep na te denken over hoe we als politie in 2022 werken. We willen namelijk geen nieuw pand bouwen dat verouderd is op het moment dat we het betrekken.’
Voor deze bijeenkomst zijn ook andere toekomstig gebouwgebruikers welkom om mee te praten. Heb je interesse? Meld je dan aan bij je vertegenwoordiger in de klankbordgroep.
Massastudie en aanbesteding
Suzanne: ‘Begin september start een architect met het visualiseren van het programma van eisen in een massastudie. Dit betekent dat het gebouw vorm krijgt. De massastudie is het startpunt voor de opgave van de project architecten en adviseurs die het pand tot in detail zullen ontwerpen. Ook werken Ellen en ik achter de schermen aan een plan van aanpak voor het project. Daarbij laten we externe partijen diverse benodigde onderzoeken doen. Denk hierbij aan een milieu- en bodemonderzoek. In het najaar starten we met de Europese aanbesteding om partijen voor het ontwerp van het nieuwe pand te contracteren. We verwachten volgend jaar zomer met de geselecteerde partijen het verdere ontwerptraject in te gaan. Hoe beter we nu ons Programma van Eisen opstellen, hoe soepeler dat traject zal verlopen.’
Project stuurgroep
De project stuurgroep van de politie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het nieuwbouwproject. Het nieuwbouwproject zal een eigendomspand van de politie worden. Circa 2/3 wordt politiekantoor, 1/3 meldkamerdomein inclusief SGBO en iRCC.