Spring naar content

“Het principe van de lerende organisatie”

Mark Hendriks, regionaal kwartiermaker Meldkamer Amsterdam: “In Amsterdam is er voor gekozen om de taken van de gemeenschappelijke meldkamer en van het regionaal operationeel centrum van de politie te beleggen bij het sector Dienst Regionaal Operationeel Centrum (DROC). De meldkamers van brandweer, Ambulance en politie zijn in Amsterdam sinds 2013 samengevoegd."

Gezamenlijk bouwen aan de meldkamers van de toekomst

“De afgelopen twee jaar is ervaring opgedaan binnen de gemeenschappelijke meldkamer en we zijn nu volop bezig met de doorontwikkeling hiervan. De komst van de Landelijke Meldkamerorganisatie gaat betekenis hebben voor de gehele ontwikkeling van het meldkamerdomein in Nederland. Het is dan ook van groot belang om goed aan te sluiten bij de ontwikkeling van de LMO, zodat we op nationaal niveau in gezamenlijkheid verder kunnen bouwen aan de meldkamers van de toekomst. Hierbij heb ik het principe van de “lerende organisatie” voor ogen, waar we gebruik maken van elkaars ervaringen en kennis om uiteindelijk te komen tot het beste resultaat. Dat mag de burger en de hulpverlener immers van ons verwachten en daar sta ik voor.

Wie ik ben

Vanaf 1998 ben ik werkzaam binnen de politie en heb ik gedurende een aantal jaren het Management-Development traject in Amsterdam gevolgd. Vanaf 2006 tot 2010 ben ik werkzaam geweest in de opsporing en vervolgens ben ik drie jaar volop bezig geweest met de aanpak Top600. Sinds 1 januari 2015 ben ik sectorhoofd van de Dienst Regionaal Operationeel Centrum van de eenheid Amsterdam. Daarnaast ben ik ook Directeur Gemeenschappelijke Meldkamer en inmiddels ben ik ook de regionale kwartiermaker Meldkamer Amsterdam voor de kwartiermakersorganisatie LMO.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op.