Spring naar content

Livestream op de meldkamer

Met Livestream kan op initiatief van de centralist een live videoverbinding met de melder worden gemaakt met als doel om een sneller beeld te vormen van het incident en de benodigde hulp.

Aanpak

LMS heeft Livestream beschikbaar gesteld op de meldkamers Den Haag, Rotterdam, Noord-Nederland en Haarlem. Met deze meldkamers gaat LMS de aanvullende randvoorwaarden definiƫren.
Op de overige meldkamers zal er per discipline een of meerdere werkplekken beschikbaar worden gemaakt waar livestream kan worden ingeschakeld. Hierdoor heeft elke centralist die dat wil de mogelijkheid om met Livestream te experimenteren. Na dit jaar hebben we voldoende input om een aanbesteding te doen die volledige functionele behoefte behelst.

Hoe het begon

Livestream is in 2018 gestart binnen de meldkamer Noord-Nederland en is daar nog steeds operationeel. Na de meldkamer in Noord-Nederland is er ook geƫxperimenteerd in de regio Haaglanden, Rotterdam (Beeldregie) en is het nog operationeel in Haarlem. De experimenten zijn (met uitzondering van Noord-Nederland) met een beperkt aantal accounts geweest. Ondanks deze kleine vorm is door zowel de Politie als de Brandweer uitgesproken dat men voldoende vertrouwen heeft in de toegevoegde waarde van deze functionaliteit en dat ze dit graag als standaard voorziening opgeschaald zien worden.