Spring naar content

“Een gezamenlijke focus op de nieuwe meldkamer”

Jos van der Heijden, regionaal kwartiermaker Meldkamer Oost-Brabant: “We zijn in Oost-Brabant bezig met een belangrijke beweging om de twee huidige meldkamers in Eindhoven en Den Bosch om te bouwen tot één nieuwe meldkamer als onderdeel van de Landelijke Meldkamerorganisatie. En dat met twee veiligheidsregio's en twee meldkamers, die wel op elkaar lijken maar op belangrijke punten ook van elkaar verschillen. In mijn rol van regionale kwartiermaker komt een aantal sporen bij elkaar. Mijn ervaring in het meldkamerdomein, het samenwerken met de partners in veiligheid binnen de veiligheidsregio, de bestuurlijke context en mijn recente rol als verandercoach maken dat ik met enthousiasme begin aan deze uitdaging.”

Gezamenlijke focus

“Belangrijk vind ik om een gezamenlijke focus op de nieuwe meldkamer te krijgen en de verschillende betrokken partijen met hun eigen invalshoeken aan tafel te krijgen. Samen kunnen we dan, met oog en oor voor de belangen van alle partijen en de gevoelens van de medewerkers, de stappen zetten die nodig zijn om een meldkamer neer te zetten waar we trots op kunnen zijn.” 

Wie ik ben

“In mijn inmiddels bijna 35-jarige loopbaan bij de politie heb ik verschillende leidinggevende functies mogen vervullen, variërend van districtschef, hoofd expertise en ondersteuning tot interim directeur van het Gemeenschappelijk Meldcentrum in Den Bosch. De laatste jaren heb ik onder meer gewerkt als manager Dag 1 en als verandercoach in de eenheid Oost-Brabant. ik ben getrouwd en de trotse vader van vier kinderen.”  

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op.